Sensacija! MMC muziejų Vilniuje projektuos pats D.Libeskindas

Pagaliau Vilniuje turėsime ne tik naują, kitokį muziejų, bet ir tarptautinio dėmesio vertą šiuolaikinį muziejaus pastatą. Kol kas galėjome pasididžiuoti tik Nacionaline galerija, kurios architektai sukūrė darnų ansamblį iš skirtingų amžių erdvinių sprendimų.

D.Libeskindas gruodžio mėnesį atvyks į Lietuvą pristatyti MMC Vilniuje projekto.
D.Libeskindas gruodžio mėnesį atvyks į Lietuvą pristatyti MMC Vilniuje projekto.
Legendinis kino teatras „Lietuva“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Legendinis kino teatras „Lietuva“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
D.Libeskindo projektuotas Ontarijo karališkojo muziejaus Toronte priestatas.
D.Libeskindo projektuotas Ontarijo karališkojo muziejaus Toronte priestatas.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Oct 23, 2015, 9:33 AM, atnaujinta Oct 8, 2017, 9:13 AM

Modernaus meno centro muziejaus pastatą Vilniuje kurs žymius ir išskirtinius projektus pasaulyje įgyvendinusio architekto Danielio Libeskindo studija „Studio Libeskind“. Viktoro ir Danguolės Butkų įkurtas Modernaus meno centras (MMC) susitarė, kad D.Libeskindo studija, bendradarbiaudama su Lietuvos architektų biuru „Do architects“ ir projektavimo bendrove „Baltic engineers“, kuria MMC muziejaus pastato projektą. 3000 kv. metrų dydžio muziejus turėtų iškilti vietoje buvusio „Lietuvos“ kino teatro 2019 m. pradžioje.

„Tai, kad „Studio Libeskind“ susidomėjo šiuo projektu, mums yra didelė garbė. D.Libeskindas yra vienas garsiausių architektų pasaulyje. Jo darbai yra ekspresyvūs ir inovatyvūs, juose jaučiama sąsaja tarp praeities ir ateities. Ne veltui kuriant Pasaulio prekybos centro Manhatene memorialą, buvo pasinaudota būtent D.Libeskindo idėja“, – sakė V.Butkus.

Visuomenė su MMC muziejaus projektu bus supažindinta dar šiais metais – gruodžio mėnesį jo pristatyti atvyks pats D.Libeskindas.

MMC muziejuje bus eksponuojama V. ir D.Butkų surinkta Lietuvos modernaus ir šiuolaikinio vaizduojamojo meno kolekcija, apimanti laikotarpį nuo 1960 metų iki šių dienų.

„Muziejaus pastato statyba nėra svarbiausia mūsų veikla. Mūsų misija – ne tik sukaupti ir išsaugoti meno vertybes, bet ir paskatinti visuomenę atrasti ir pažinti meną, skatinti juo džiaugtis ir didžiuotis. Esame įgyvendinę Literatų sienos, Vilniaus kalbančių skulptūrų projektus, leidžiame edukacinius leidinius, vykdome Lietuvos kultūros istorijos tyrinėjimus“, – teigė V.Butkus.

Planuojama MMC muziejaus techninį projektą parengti per ateinančius metus, o pastato statybos darbus pradėti 2017 m.

D. Libeskind yra vienų ryškiausių kultūros objektų pasaulyje autorius. Net dešimt metų architektas skyrė Žydų muziejaus Berlyne projektui, jam buvo patikėta Denverio meno muziejaus (JAV), Didžiojo Kanalo teatro Dubline, Danijos žydų muziejaus Kopenhagoje kūrimo darbai. MMC muziejus bus antrasis „Studio Libeskind“ darbas Lietuvoje. 2014 metais buvo pristatytas sporto ir sveikatingumo centro „Vilnius Beacon“ („Vilniaus švyturys“) Liepkalnio slidinėjimo kalne projektas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.