Nauja poetų asociacija kviečia į renginį

Gruodžio 4-osios (penktadienio) vakarą, 19 val. Vilniaus bare „Paviljonas“ (Pylimo g. 21B) visuomenei viešai prisistato nauja kultūros asociacija „Slinktys“.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2015, 4:00 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 4:24 PM

Daugeliui šis pavadinimas gal asocijuosis su nuo 2011 metų rengiamu jaunųjų rašytojų festivaliu „Literatūrinės Vilniaus slinktys“. Ir tai ne atsitiktinai – šio festivalio organizatoriai Juozas Žitkauskas, Mantas Balakauskas ir Ernestas Noreika yra šios asociacijos steigėjai. „Tiesiog neįsitekome savo sumanymuose, norėjome dar labiau sujudinti viešąjį šalies kultūrinį gyvenimą, todėl ir nusprendėme steigti asociaciją „Slinktys“, – sakė jos įkūrėjai.

Asociacija „Slinktys“ įkurta šių metų rudenį. Organizacija užsiims įvairia kultūrine – šviečiamąja veikla. Literatūrinių renginių, koncertų organizavimas, susitikimai su rašytojais ir muzikantais yra kertinis asociacijos veiklos akmuo.

„Norime suburti jaunuosius meno sričių atstovus, bei sukurti jiems erdvę – galimybę laisvai reikštis ir tobulėti. „Slinktys“, taip pat nepamiršta periodinių leidinių ir knygų leidybos, bei kultūrinių akcijų organizavimo. Organizacija siekia įvairius kultūrinius renginius pateikti kuo patraukliau, juos padaryti lengvai prieinamus įvairaus amžiaus jaunimui. Ir ne tik...“ – savo sumanymais dalijosi „Slinkčių“ steigėjai.

Prisistaymo vakare bus galima tiesiogiai susipažinti su būsima veikla. Renginio scenarijus parengtas remiantis pagrindinėmis „Slinkčių“ kryptimis. Savo kūrybą skaitys jaunieji poetai Laura Kromalcaitė, Greta Ambrazaitė, Mantas Toločka, o Gruzijos ambasados stažuotojas Giorgi Kobachidzė supažindins su jaunaisiais Gruzijos poetais. Poetas, prozininkas Julius Keleras skaitys iš savo būsimos knygos vaikams „66 istorijos niekaip nesibaigia“. Knygą 2016 m. planuoja leisti „Sinktys“.

Poetas Gintaras Bleizgys kartu su aktoriumi ir bardu Giedriumi Arbačiausku pristatys visai neseniai Lietuvos rašytojų sąjungos leidyklos išleistą naują Sigito Gedos dienoraščių tomą „Žydinčių bulvių sapnai“. Renginyje gros ir dainuos vienas populiariausių jaunosios kartos atlikėjų Gytis Ambrazevičius. Vakaro metu netruks žaismės ir rimties, intelektualaus humoro ir jaunatviško siausmo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.