Kaunui suteiktas UNESCO dizaino miesto statusas

Kaunas tapo pirmuoju Rytų ir

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2015, 4:27 PM, atnaujinta Sep 28, 2017, 3:11 PM

Gruodžio viduryje UNESCO generalinė direktorė Irina Bokova paskelbė, kad UNESCO kūrybinių miestų sąrašą (UNESCO Creative Cities Network) papildė 47 miestai iš 33 šalių. Kaunas į šį sąrašą pateko už savo dizainą.

Tuo metu Tartu (Estija) ir Lvovas (Ukraina) į sąrašą įtraukti už literatūrą, Katovicai (Lenkija) – už muziką, Parma (Italija) – už gastronomiją ir t.t.

„Džiaugiuosi, kad Kaunui pavyko atsidurti UNESCO kūrybingiausių miestų tinkle. Dar tarpukariu užgimęs Kauno potencialas atsispindi ne tik architektūroje, bet ir dizaine. Tai istorinė atmintis, labai svarbi ir šiandien. Esame vienoje grupėje su tokiais miestais kaip Detroitas, Budapeštas, Singapūras. Turėsime ateityje bendradarbiauti išnaudodami savo miesto potencialą“, – teigė Kauno mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Dizaino miestai priklauso Kūrybinių miestų tinklui, kurį UNESCO įkūrė 2004-aisiais. Tinklui taip pat priklauso miestai, atrinkti už indėlį į muziką, literatūrą, kiną ir gastronomiją.

Be to, Kaunas siekia, kad jo tarpukario architektūra būtų įtraukta į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.