„Vilnius City Opera“ vaišins Misis Lovet pyragėliais

Šią savaitę vienoje Vilniaus parduotuvių pirkėjai buvo kviečiami ragauti niekam neprieinamos produkcijos – „Svynio Todo – demono kirpėjo“ pyragėlių. Taip, tų pačių, kurie, pagaminti pagal specialų ir slaptą receptą, keliauja į Kongresų rūmų sceną, kur juos su malonumu sudoroja „Vilnius City Opera“ kolektyvas. Vasario 17-21 d. spektakliai – jau ant nosies, tad ir pyragėliai jau ruošiami: atrenkami ingredientai, tikrinamas skonis. O ką jau kalbėti apie formą, kuri turi idealiai atitikti XIX a. Londono produkciją!

„Vilnius City Opera“ vaišino vilniečius Misis Lovet pyragėliais.
„Vilnius City Opera“ vaišino vilniečius Misis Lovet pyragėliais.
„Vilnius City Opera“ vaišino vilniečius Misis Lovet pyragėliais.
„Vilnius City Opera“ vaišino vilniečius Misis Lovet pyragėliais.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 12, 2016, 9:34 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 8:18 AM

Pirmą kartą per visą mylimiausio „bohemiečių“ miuziklo istoriją šis patiekalas buvo siūlomas atvirai degustacijai. Nors apie Svynio legendą ir Misis Lovet faršo ypatybes girdėjo kiekvienas vilnietis, mažai kas pabijojo netyčia krimstelti tikrą žmogaus pirštelį ir drąsiai skanavo pyragėlius. Žavingos Misis Lovet padėjėjos nesustodamos tauškėjo apie receptūrą, kol pati „šeimininkė“ – Asmik Grigorian – mosuodama kočėlu į S.Sondheimo muzikos taktą plušo repeticijų salėje, ruošdamasi artėjantiems spektakliams.

Beje, kalbant apie Lovet, kas dar atsimenate serialą „Džesika Flečer“ ir pačią Džesiką – šiandien jau legendinę aktorę Angelą Landbury? Nenuilstanti moteris detektyvė, o tiksliau – jos portretą sukūrusi aktorė, yra garsiausia Misis Lovet miuziklo „Svynis Todas“ istorijoje. Ji dalyvavo originaliame 1979 metų Brodvėjaus pastatyme. Šiandien, paėmę miuziklo natas į rankas, ant viršelio išvysite jos pavardę, o šalia net nebus nurodytas vaidmuo, lyg tai būtų vienas ir tas pats asmuo.

Na, o Vest Ende šiandien karaliauja Emma Thompson ir vienas žymiausių šių laikų baritonų Brynas Terfelis, „Svynio Todo“ miuzikle pasirodę praėjusiais metais.

O kas gi buvo A.Landsbury partneris, scenoje ragaudavęs firminių Lovet pyragėlių? Aktorius Lenas Cariou, vis pasirodydavęs tame pačiame televizijos seriale su savo žavingąja kolege. Šiandien jie abu jau yra tikros miuziklo teatro legendos, pagerbti tiek savo kolegų, tiek kritikų. Be jų neįvyksta nė vieni prestižiniai „Tony“ apdovanojimai. Pati A.Landsbury yra vedusi rekordinį jų skaičių – penkias ceremonijas!

Antrasis po jos šiame „konkurse“ – aktorius Neilas Patricas Harrisas, turintis savo kišenėje keturias ceremonijas. Kas jis? Na, tik viena didžiausių šių dienų pramogų pasaulio žvaigždžių, išgarsėjęs seriale „Kaip aš sutikau tavo mamą“ ir visuomet mylimas bei laukiamas miuziklo scenoje. 2001 metais jis visus sužavėjo jaunojo Tobio vaidmeniu per koncertinį „Svynio Todo“ atlikimą. Nors niekas ir neįtartų, šis vaidmuo miuzikle – vienas svarbiausių.

Tuo buvo įsitikinęs ir Timas Burtonas, kurdamas savo garsųjį filmą. Čia po ilgų ieškojimų jis atrado neįtikėtiną talentą – Edą Sandersą. Kaip praneša „oficialūs gandai“, pirmą kartą išgirdęs jaunuolį atliekantį žymiąją ariją „Not While I‘m Around“, T.Burtonas tiesiog apsiverkė studijoje.

Nemažai legendų sukurta ir apie tai, kaip sunkiai aktorė Helena Bonham Carter dirbo tam, kad gautų Misis Lovet vaidmenį. Iš pradžių nuskambėjus verdiktui, kad jos balsas nėra tinkamas, ji ruošėsi, repetavo tiek, jog finale net jos tuometinis vyras ir filmo režisierius, negalėjo jai pasakyti „ne“. O visa kita jau istorija, – šiandien niekas net negalėtų įsivaizduoti kitokios Lovet kartu su charizmatiškojo Johnny Deppo Svyniu.

Negalima nepaminėti ir neseniai mirusio Alano Rickmano, tame pačiame filme sukūrusio įsimintiną ir tik jo vieno vaidybai pasiekiamą Teisėjo Turpino portretą. Nepalyginamas su niekuo kitu, jis šiam personažui suteikė netikėtos žmogiškos šilumos taip, kaip jis mokėjo.

Beje, A. Rickmanas netiesiogiai prisidėjo ir prie lietuviškojo Svynio. Jo artima bičiulė Dalia Ibelhauptaitė, rengdamasi šiam kūriniui, dažnai tardavosi su Alanu, kuris savo vaidmeniui ruošėsi su pačiu S.Sondheimu ir buvo iš jo sužinojęs nemažai slaptų patarimų...

Daugybė puikų aktorių ir miuziklo atlikėjų yra sukūrę, o dar daugiau trokšta bent kartą įkūnyti vieną iš „Svynio Todo – demono kirpėjo“ herojų. Tai – ne tik miuziklas, pavergiantis žiūrovus, bet visų pirma kūrinys, kurį įsimyli visi atlikėjai. To nepaneigs ir greitai su žiūrovais susitiksianti „Vilnius City Opera“ trupė.

Misis Lovet - A.Landbury

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.