Miuziklo vaikams kūrėjai ragins apsikuopti savo kieme

„Kur pažvelgsi, šiukšlės mėtos, / Kur tik eisi – netvarka, / O ar mes kuo nors čia dėti? / Galgi keiskime kažką?“ – tokiu šūkiu vadovaujasi Jaunimo miuziklo teatro edukacinio miuziklo šeimai „Išeik į kiemą“ personažai, kurie Vilniaus scenoje pasirodys jau vasario 19 d. Lietuvos nacionaliniame dramos teatre ir vasario 21 d. bei kovo 5, 6 dienomis Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre.

Scena iš miuziklo.
Scena iš miuziklo.
Scena iš miuziklo.
Scena iš miuziklo.
Scena iš miuziklo.
Scena iš miuziklo.
Scena iš miuziklo.
Scena iš miuziklo.
Scena iš miuziklo.
Scena iš miuziklo.
Scena iš miuziklo.
Scena iš miuziklo.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Feb 12, 2016, 4:54 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 7:02 AM

Ne tik vaikai, bet ir suaugę, pamiršę rodyti gerą pavyzdį, kartais nusižengia motinos gamtos dėsniams ir žaloja jos sveikatą šiukšlėmis. Miuziklu siekiama atkreipti jaunųjų žiūrovų dėmesį į opias gamtos užterštumo problemas jų pačių bendrame kieme, kuriame kiekvienas mėgsta žaisti, išdykauti, dalytis paslaptimis ir slėptis nuo nenorimo pietų miego.

„Išeik į kiemą“ pasakoja, kaip vieną dieną pelytės Zitos bei jos draugų kieme pradeda siausti šiukšlių uraganas ir žaidimai praranda smagumą. Vaikai ne puola aiškintis, kas dėl to kaltas, o suvieniję jėgas pasiryžta gelbėti savo kiemą, tiksliau – savo mažą pasaulį, nuo viską naikinančios šiukšlių audros. Jaunieji kūrėjai pabrėžia, jog, ištikus bėdai, svarbiausia – darniai spręsti problemą, atsakyti už save patį ir aplinką, o ne ieškoti kaltų. Drauge bėdas įveikti greičiau ir lengviau!

Miuziklo kūrybinė komanda, siekdama kalbėti su jaunaisiais žiūrovais jiems suprantama kalba, kūrinyje sujungė miuziklo žanrą ir šiuolaikinę gatvės kultūrą. Miuziklas skirtas 4-9 metų jauniesiems žiūrovams ir juos lydintiems šeimos nariams. Jo režisierė – Eglė Kižaitė, kompozitorius – Artūras Novikas, libreto autorė – Severina Špakovska.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.