Žaislų muziejuje – P.Bruegelio Vyresniojo paveikslo reprodukcija

Žaislų muziejus pristato ilgai

P.Bruegelio Vyresniojo paveiksle „Vaikų žaidimai“ vaizduojama daugiau nei 80 vaikų pramogų bei žaidimų.
P.Bruegelio Vyresniojo paveiksle „Vaikų žaidimai“ vaizduojama daugiau nei 80 vaikų pramogų bei žaidimų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2016, 11:38 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 11:22 AM

Žaislų muziejus įsigijo teises originalaus dydžio paveikslo reprodukciją eksponuoti savo ekspozicijoje. Nuo šiol lankytojai galės pamatyti ir susipažinti su šio kūrinio reprodukcija, ekspertu laikoma itin kokybiška. Pasak kasdienybės istoriją bei vaikų žaidimų tematiką tyrinėjančių mokslininkų, šis unikalus paveikslas tarsi pramogų enciklopedija leidžia išsamiai susipažinti su XVI a. vaikų kasdiena ir populiariausiomis veiklomis.

Reprodukcija, kritikų teigimu, organiškai įsilieja į seniausių Lietuvos žaislų ekspoziciją, iliustruodama ir atskleisdama, koks universalus yra žaidimų ir žaislų pasaulis. Lankytojai galės patyrinėti ir palyginti, kiek iš tų veiklų buvo mėgstamos Lietuvoje viduramžiais, kiek jų vis dar aktualios šiandienos gyvenime, ką žaidėme patys, ką žaidžia XXI a. vaikai.

P.Bruegelis Vyresnysis – vienas žymiausių Renesanso flamandų dailininkų. Tarp jo garsiausių darbų – įspūdingi paveikslai „Mirties triumfas“ (1562), „Babelio bokštas“ (1563), „Senos moters portretas“ (1564) „Medžiotojai sniege“ (1565), „Apniukusi diena“ (1565), „Vestuvių šokis“ (1566), „Audra jūroje“ (1569).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.