Liudo Dovydėno premija – rašytojai Birutei Jonuškaitei

Liudo Dovydėno premija, kuria

B.Jonuškaitė – keliolikos knygų autorė, taip pat vertėja iš lenkų kalbos.
B.Jonuškaitė – keliolikos knygų autorė, taip pat vertėja iš lenkų kalbos.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2016, 11:57 AM, atnaujinta May 19, 2017, 3:16 AM

Kūrėja įvertinta už romaną „Maranta“, pernai išleistą Lietuvos rašytojų sąjungos leidyklos, pranešė Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos direktorė Alicija Matiukienė.

Rašytojų sąjungos bei Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto atstovų sudaryta komisija laureatą rinko iš trijų kandidatų. Be B.Jonuškaitės, į premiją pretendavo Saulius Šaltenis už romaną „Žydų karalaitės dienoraštis“ ir Vytautas Kutkevičius už romaną „Vynas, išgertas su Eliza“.

1959 metais Lenkijoje, Seinų apskrityje gimusi B.Jonuškaitė – keliolikos knygų autorė, taip pat vertėja iš lenkų kalbos. Palankaus kolegų bei kritikų dėmesio sulaukė ir ankstesnės jos knygos – romanai „Didžioji sala“, „Baltų užtrauktukų tango“, novelių rinkinys „Užsagstyk mane“.

Laureatės diplomas ir 5000 eurų dydžio premija B.Jonuškaitei bus įteikta Rokiškyje liepos 27 dieną.

Rašytojo ir žurnalisto L.Dovydėno (1906-2000) premija teikiama nuo 2008-ųjų. Jos mecenatas – Jungtinėse Valstijos gyvenantis rašytojo sūnus fotomenininkas Jonas Dovydėnas.

Premijos laureatais yra tapę rašytojai Romualdas Granauskas, Leonardas Gutauskas, Vytautas Martinkus, Valdas Papievis, Vladas Kalvaitis, Donaldas Kajokas, Grigorijus Kanovičius ir Kristina Sabaliauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.