Prestižinių scenų primarijus atvyksta į Vilnių su „Didžiojo Getsbio“ trupe

Jau šį sekmadienį, spalio 30-ąją, Lietuvos publika pirmą sykį gėrėsis įspūdingu šokio ir muzikos šou „Didysis Getsbis“, kuriame pasirodys garsūs pasaulyje artistai. Į Vilniaus „Siemens“ areną pirmą sykį atvykstančio reginio pagrindinė žvaigždė – pripažintas baleto šokėjas, šio šou meno vadovas Denisas Matvijenko.

„Didžiojo Getsbio“ šou meno vadovas ir pagrindinė žvaigždė D.Matvijenko.
„Didžiojo Getsbio“ šou meno vadovas ir pagrindinė žvaigždė D.Matvijenko.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2016, 7:25 PM, atnaujinta May 10, 2017, 6:48 AM

Pagal populiarų JAV rašytojo Francio Scotto Fitzgeraldo romaną sukurtame šou pasirodys tarptautinė trupė, sudaryta iš garsių įvairių žanrų šokėjų – nuo baleto iki moderniojo šokio.

Šūkiu „Daugiau nei baletas“ pristatomą spektaklį sukūrė Lietuvoje ne kartą viešėjusios ir pilnutėlėse salėse pasirodymus rengusios JAV trupės „Complexions“ įkūrėjas Dwightas Rhodenas. Muziką „Didžiajam Getsbiui“ parašė populiarus gruzinų kilmės kompozitorius Konstantinas Meladzė.

Kad Lietuvos publika galėtų deramai įvertinti visas reginio subtilybes ir šokėjų judesių grakštumą, „Didysis Getsbis“ bus rodomas sumažintoje „Siemens“ arenos erdvėje – visi žiūrovai spektaklį galės matyti iš arti.

Bilietai į prieš dvejus metus sukurtą ir jau šokio sensacija tapusį šou platinami visose „Tiketos“ kasose ir internetu – www.tiketa.lt

„Didžiajame Getsbyje“ šoka artistai iš „Complexions“, Sankt Peterburgo Marijos teatro, Maskvos Didžiojo teatro, Kijevo nacionalinio operos ir baleto teatro bei kitų žinomų baleto trupių. Tačiau šiame spektaklyje baletas susipina su moderniuoju bei kitų stilių šokiais – vienas artistų net yra ekstravagantiškos grupės „Kazaky“, kuri pasirodė dainininkės Madonnos klipe, narys.

Šio šou klipe nusifilmavo ir Rusijos popžvaigždė – „Eurovizijoje“ sužibėjusi dainininkė Polina Gagarina.

Tačiau ryškiausia šio aistringo šou žvaigždė – baleto šokėjas ukrainietis Denisas Matvijenko.

Keturių tarptautinių baleto konkursų „Grand Prix“ pelnęs menininkas šoka Maskvos Didžiojo ir Sankt Peterburgo Marijos, Niujorko „American Ballet Theatre“, Milano „Teatro alla Scala“, Paryžiaus „Grand Opera“ ir kitų prestižinių pasaulio teatrų scenose.

Dnepropetrovske gimęs Denisas Kijevo valstybinę choreografijos mokyklą baigė 1997-aisiais, dar studijuodamas debiutavo Nacionaliniame Ukrainos balete, o jau 2001-aisiais tapo Sankt Peterburgo Marijos teatro solistu.

Netrukus jį pradėta kviesti į prestižines Maskvos, Paryžiaus, Milano baleto scenas, o 2009-aisiais Denisas tapo ir Marijos teatro primarijumi.

Nuo Japonijos iki JAV – daugybės pasaulio šalių scenose šokęs D.Matvijenko tvirtina, kad vadovauti „Didžiojo Getsbio“ kūrimui buvo dar didesnis iššūkis.

Žurnalui „Vogue“ šokėjas pasakojo ne tik apie šį projektą, bet ir leido pažvelgti į savo kasdienybės užkulisius.

Su garsia balerina Anastasija Matvijenko prieš trylika metų šeimą sukūręs šokėjas – išvaizdus vyras, kuriuo žavisi daugybė moterų. Tačiau jis patikino, kad niekada neturėjo pomėgio veltis į aistringus romanus.

„Nepamenu jokių nuotykių su moterimis ne iš baleto pasaulio. Tai buvo labai seniai. Kartais atrodo, kad išvis nebuvo jokių romanų – iškart susituokiau ir ramu“, – pasakojo šokėjas.

Jis prisipažino, kad išlaikyti darnius santykius padeda būtent vienodos profesijos.

„Kai susituokėme, septynis mėnesius per metus gastroliuodavau. Jei mano žmona pati nebūtų balerina ir tiek pat daug nekeliautų, jai tikriausiai būtų atsibodę manęs laukti. Bet tokia jau mūsų profesijos kaina.

Mūsų dukrai – treji su puse, ji nuolat būna užkulisiuose, ploja ir pati šoka. Manau, neišvengiama, kad ir ji užaugusi šoks baletą“, – spejo Denisas Matvijenko.

Šiuo metu šokėjui – 37-eri, tačiau daugelis gerbėjų mano, kad jis maždaug dešimtmečiu jaunesnis. Anot Deniso, taip yra todėl, kad baleto artistai dėl nuolatinių treniruočių tiesiog išlaiko geresnę fizinę formą.

„Tačiau jei aš nesiskutu keletą dienų, iškart atrodau vyresnis. Iš tiesų tada atrodau kaip girtuoklis“, – kvatojosi Denisas.

Jo nuomone, baletui analitinis mąstymas yra tiek pat svarbus, kaip ir treniruotas kūnas – mat kiekvieną sekundę reikia apskaičiuoti šuolių kampą ir judesius.

Įdomu tai, kad baleto šokėjai vyrai, anot Deniso, gerbėjų dėmesio sulaukia tiek pat, kiek ir moterys.

„Gauname gėlių, papuošalų, net brangių dovanų. Japonijoje tebeturiu gerbėjų, kurie iki šiol man laiškus rašo laužyta rusų kalba.

Puikiai žinau, kad turiu tai vertinti ir branginti“, – sakė spalio „Didžiojo Getsbio“ žvaigždė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.