Festivalyje „Vilnius Mama Jazz“ vėl laukia naujovės

Lapkričio 17–20 dienomis sostinėje vyks tarptautinis festivalis „Vilnius Mama Jazz“. Jis stebins ne tik pripažintomis pasaulio džiazo žvaigždėmis, bet ir drąsiais, talentingais improvizacinės muzikos naujokais.

Džiazo pasakotoja kartais vadinama Ch.Moses užburia šiluma ir bendravimu.<br>Rengėjų nuotr.
Džiazo pasakotoja kartais vadinama Ch.Moses užburia šiluma ir bendravimu.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 12, 2016, 9:21 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 4:07 AM

Kitą savaitę prasidedantis festivalis „Vilnius Mama Jazz“ sukvies daugiau nei šimtą muzikantų, atskleis naujausias džiazo madas ir muzikos tendencijas.

Vyks koncertai, naktinės džiazo sesijos, muzikos kūrėjų, klausytojų ir kritikų diskusijos.

Naujovė – atlikėjų vitrina

Festivalio spalvų paletė bus labai plati – nuo pasaulinių žvaigždžių projektų ir šiuolaikinio postbopo iki nebyliojo kino gyvo įgarsinimo bei „Led Zeppelin“ kūrinių aranžuočių.

„Vilnius Mama Jazz“ kviečia visus, kurie pasiilgo intriguojančių įvykių sūkurio. Džiazas šiame festivalyje leis suderinti demokratiją ir elitiškumą, laisvę ir autoritetą – jis suburs ne tik džiazo mėgėjus, bet ir muzikus, muzikologus, kritikus, akademikus, prodiuserius.

Šalia tradicinių „Vilnius Mama Jazz“ erdvių ir anksčiau naudotų formatų bus išbandyti naujieji. Pagrindinė festivalio erdvė išliks Lietuvos nacionalinis dramos teatras.

O muzikos klube „Tamsta“ pirmą kartą Lietuvoje bus pristatyta atlikėjų vitrinos programa.

Iš 75 paraiškas vitrinai pateikusių grupių komisija atrinko 12. Pirmą kartą džiazo festivalio rėmuose jos prisistatys ne tik Vilniaus publikai, bet ir užsienio festivalių rengėjams, leidėjams, prodiuseriams.

Lapkričio 17 ir 18 dienomis muzikos klube „Tamsta“ prisistatys Šveicarijos, Vokietijos, Ispanijos, Izraelio ir Italijos grupės.

Atvyksta legendos dukra

Festivalio pagrindinėje scenoje laukia eksperimentai ir įvairių džiazo žanrų samplaikos – nuo rafinuotos garso ir vaizdo sintezės, solinių debiutų iki laiką pralenkusių instrumentininkų.

Lapkričio 18-ąją didžiosios salės publika turės galimybę susipažinti su garsios džiazo vokalistės Dee Dee Bridgewater dukra – Paryžiuje gyvenančia dainininke China Moses.

Los Andžele gimusi China nuo mažens sukosi koncertų salių ir teatrų užkulisiuose. Ji ne sykį yra dainavusi su motina.

„Mūsų balsai panašūs, žinau, kad metams bėgant ir savo išore tampu vis panašesnė į mamą. Jei ne ji, turbūt nebūčiau pasirinkusi profesionalios muzikinės karjeros. Ji mane labai įkvėpė“, – neslepia Ch.Moses.

Nuo pat karjeros pradžios dainininkė stebino sugebėjimu nardyti po skirtingus žanrus. Praėjusio dešimtmečio pabaigoje talentinga dainininkė įsiveržė į džiazo pasaulį. Jos pasirodymai – kur kas daugiau nei paprasti koncertai. Ch.Moses užburia šiluma, bendravimu ir yra taikliai vadinama džiazo pasakotoja.

Vertas dėmesio faktas: grupėje, su kuria Ch.Moses keliauja po pasaulį, groja ir lietuvis būgnininkas Marijus Aleksa.

Festivalio programą pagrindinėje scenoje pradės jaunas lietuvių džiazo pianistas Richardas Banys, kurio karjera dar tik įsibėgėja. Pagrindinėje scenoje taip pat pasirodys Chassol, Ambrose Akinmusire kvartetas, „Phronesis“, „Oregon“.

Renginiai šurmuliuos ir fojė

Trečius metus Lietuvos nacionaliniame dramos teatre „Vilnius Mama Jazz“ muzika skambės ir Džiazo fojė. Čia vyks nemokami koncertai, naktinės improvizacijų sesijos, veiks knygynų, leidyklų atstovybės.

Džiazo profesionalus fojė jau antrus metus kvies diskusijų platforma „Vilnius Mama Jazz paraštės“. Pirmasis jos pokalbis lapkričio 18-ąją gvildens temą „Džiazo publika: sensta ar vystosi?“.

Po diskusijos fojė prisistatys lietuvių grupė „Bete Smate“, bus atidaryta fotografo Dainiaus Labučio paroda.

„Vilnius Mama Jazz“ atidarymo koncertas lapkričio 17-ąją vyks Umiastovskių rūmuose (Trakų g. 2). Jame koncertuos lenkiškų šaknų turintis Kanados trimitininkas ir kompozitorius Jacques’as Kuba Seguinas. („Sostinė“)

15-asis tarptautinis džiazo festivalis „Vilnius Mama Jazz“ vyks Lietuvos nacionaliniame dramos teatre ir muzikos klube „Tamsta“ lapkričio 17–20 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.