Moters dienos proga vietoj gėlių – saulėtos melodijos

„Net ir gražiausi žiedai nuvysta, o įspūdžiai išlieka“, – sako koncerto „Saulėtoji bosanova“ atlikėjai, kviečiantys kovo 8-ąją paminėti jų vakare Šv.Kotrynos bažnyčioje.

G.Kilčiauskienė.<br>Organizatorių nuotr.
G.Kilčiauskienė.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2017, 3:01 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 12:45 PM

Charizmatiškoji dainininkė Giedrė Kilčiauskienė drauge su jai talkinančiais džiazo meistrais jau ne vienerius metus mėgaujasi patys ir džiugina kitus svajingomis bosanovomis, kuriose susilieja braziliški ritmai ir džiazinė išmonė.

Meilės įkvėptų brazilų dainų grožiui atskleisti tobulai tinka lankstus, paslaptingas G.Kilčauskienės balsas, juolab kai jį apgaubia ažūriniai Eduardo Armono gitaros pasažai, harmoningas Andrejaus Polevikovo klavišinių instrumentų skambesys, kaitinantys Dariaus Rudžio mušamųjų instrumentų ritmai bei aksominis Vyčio Nivinsko kontraboso balsas.

Bosanovos stilių išrado Antonio Carlosas Jobims, Vinicius de Moraesas ir Joao Gilbertas, supratę, jog naujoviška jų sambos traktuotė yra kur kas daugiau nei brazilų muzika. Tad kūrėjai kitaip ją ir įvardijo – bosanova.

Naujuoju stiliumi suskambo fantastiškas brazilų, amerikiečių bei europiečių muzikinių patirčių lydinys, akimirksniu sulaukęs klausytojų atgarsio. Naujuosius neįprasto ritmo kūrinius į savo repertuarą mielai įtraukdavo tokie to meto estrados milžinai kaip Ella Fitzgerald bei Frankas Sinatra.

Egzotiškoji naujovė virto tikra muzikos sensacija, perversmu, atvėrusiu dar negirdėtą ir nepažintą grožį. 1965 metais Stano Getzo ir Joao Gilberto albumas „The Girl from Ipanema“ buvo apdovanotas „Grammy“ kaip geriausias metų įrašas. Tai buvo pirmasis ir iki pat 2008 metų vienintelis atvejis, kai geriausiu metų įrašu buvo paskelbtas džiazo albumas.

Dar ir šiandien bosanova neprarado galios sužadinti šilčiausius klausytojų jausmus bei pažadinti vaizduotę, kuri, skambant muzikai, nukelia į tolimąją Braziliją.

Taigi, kovo 8-ąją Šv.Kotrynos bažnyčioje liesis svaiginamas švelnumas ir nenusakoma pietietiška melancholija, spontaniškos improvizacijos ir stiprūs išgyvenimai.

.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.