Laisvės alėjos gėlynuose praeivius stebina gyvoji skulptūra

Mėgstate pasivaikščioti Laisvės alėja? Būkite atidūs. Jus išgąsdinti, nustebinti, o gal prajuokinti gali beždžione persirengęs žmogus. Matyti sustingusią ir atgyjančią gyvąją skulptūrą Kaune dar nėra įprasta.

Laisvės alėjoje kauniečius juokino sustingstanti ir atgyjanti beždžionė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Laisvės alėjoje kauniečius juokino sustingstanti ir atgyjanti beždžionė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 25, 2017, 1:49 PM

Laisvės alėjoje esančiuose gėlynuose šią savaitę tai vienoje, tai kitoje vietoje išdygdavo keista figūra. Žmogysta buvo apsimuturiavusi senais rudais skarmalais, primenančiais pirmykščio žmogaus apdarus. Veidą dengė tamsi beždžionės kaukė.

Figūra, praeiviams prisiartinus, sujudėdavo. Arba iškrėsdavo kokių nors eibių.

„Eidama pro Nacionalinį Kauno dramos teatrą mačiau, kad kažkas guli gėlyne. Staiga padaras pašoko ir išgąsdino. Supratau, kad tai persirengęs žmogus, taip užsidirbantis pinigų. Iš pradžių išsigandau, vėliau iš to juokiausi“, – pasakojo kaunietė Rūta Antanaitienė.

Teatro atstovė Jolanta Garnelytė-Jadkauskienė pasakojo, kad persirengėlis į alėją atkeliauja kas dieną. Po kelių valandų „darbo“ angliškai kalbantis, tačiau bendrauti nelinkęs vyras pasiima greta gulintį lagaminą ir patraukia savais keliais.

„Manome, kad taip užsidirba koks nors keliaujantis aktorius. Užsienyje tai madinga“, – sakė teatro atstovė.

Kaunietis aktorius mimas Marius Sekmokas jau 30 metų įvairiuose renginiuose, atidarant parodas vaidina sustingusias figūras. Jo personažai – vintažinis arba gotikinis mimai.

Vyras prisiminė, kad pats dar prieš 30 metų autostopu keliavo į Prahą ir ant Karolio tilto uždarbiavo vaidindamas susitingusią ir staiga atgyjančią mimo figūrą.

„Tai dariau ne dėl pinigų, o norėdamas pasisemti patirties, koks jausmas dirbti gatvėje. Įvairiose šalyse tai madinga.

Tačiau dažniausiai tokius performansus rengia ne profesionalūs aktoriai.

Tai savotiško gyvenimo būdo atstovai. Jie keliauja ir taip uždarbiauja, kad galėtų pasiekti įvairias šalis ir jas pamatyti“, – sakė aktorius.

Kodėl Kaune vis dar nėra įprasta matyti sustingusias ir staiga atgyjančias figūras? Aktorius mano, kad profesionaliems jo kolegoms tai atrodo ne visai priimtina.

„Manau, kad profesionalias aktoriaus studijas baigę žmonės nenori užsidirbinėti gatvėje“, – sakė M.Sekmokas.

Tačiau drąsių eksperimentų nebijančių žmonių pamažu atsiranda.

„Per Kauno Hanzos dienas buvo skelbiamas sustingusių figūrų konkursas. Jame galėjo dalyvauti visi norintys. Mačiau, kad jaunimas noriai varžėsi ir sėmėsi tokios patirties“, – prisiminė kaunietis.

(Laikinoji sostinė)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.