Sekmadienį Arklio Dominyko pasakų festivalyje – piešimas ant automobilių ir „Zoologijos sodas“

Trečią vasarą šeimas pramogauti kviečia neįprastas renginys dešiniajame Neries krante. „Susikurk savo pasaką!“ – su tokiu šūkiu Neries krantinėje prie Baltojo tilto vyks Arklio Dominyko pasakų festivalis.

Tradicinio Arklio Dominyko pasakų festivalio dalyviai – šeimos su vaikais.<br>Rengėjų nuotr.
Tradicinio Arklio Dominyko pasakų festivalio dalyviai – šeimos su vaikais.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2017, 10:02 AM

Liepos 9 dieną festivalio rengėjai kviečia šeimas susiburti į vieną krūvą, džiaugtis, klausytis koncertų, pramogauti ir pasinerti į įdomią veiklą.

Atėjusių lauks pasakų kūrimo palapinė – magiška vieta, kurioje vaikų nupiešti personažai atgyja ir išlieka visam laikui. Kiekvienas vaikas ir net tėvelis iš festivalio išeis su savo kurta pasaka.

Tikriausiai dar neturite savo šeimos aitvaro? Ne bėda! „Nesquik Studios“ pasirūpins, kad dangus pasitelkus aitvarus nusidažytų spalvotai ir kiekviena šeima būtų to dalimi.

Vaišindamiesi Vilkyškių pieninės sūreliais mažieji galės pasipuošti veidą katinėlio kauke.

O išlieti susikaupusią energiją bus galima pievoje, kurioje lauks įvairūs žaidimai ir prizai.

Ar teko kada nors kurti savo kompiuterinį žaidimą? Daugeliui tai atrodo labai sudėtinga, tačiau tai gana paprasta padaryti padedant „SneakyBox“ studijos bendradarbiams.

Su žaidimų ekspertais bus galima susikurti savo kompiuterinį žaidimą ir net įsirašyti jį į mobilųjį telefoną.

Rengėjai žada, kad į pasakų festivalį iš Kauno atkeliaus ir Lietuvos zoologijos sodas. Toks, apie kokį esate girdėję tik pasakose. Galbūt ant tigro pajodinėti ir nepavyks, tačiau kur akis paganyti tikrai bus.

„Baltijos cirko“ akrobatai specialiai šiam renginiui ruošia įspūdingą programą. Visai gali būti, kad po jos žiūrovai negalės atsitokėti tol, kol pro juos neprasėlins koks vienas kitas dramblys ar meška iš vaikų (o gal ir tėvelių) sukurtos pasakos.

Norintys galės piešti pasakų festivalio knygelėje, bet dar daugiau turėtų būti norinčių paišyti ant automobilių. Juk kiekvienas vaikystėje slapčia svajoja „patobulinti“ tėčio taip mėgstamą automobilį.

Kaip sakoma, žiemai ruoštis reikia vasarą – tai šeimos galės padaryti su cukraus gamintojais. Bus gaminamos uogienės, kuriomis žvarbų žiemos vakarą galima pasisaldinti arbatą. O uogienių stiklainius bus galima papuošti dalyvių sukurtomis etiketėmis.

Atskleisti savo talentą pasiūlys trupė, rengianti spektaklius ir miuziklus ikimokyklinukams „GyviTeatre“. Gal šiek tiek ir drebės kojos lipant ant scenos, tačiau bus verta tai išbandyti, nes padedant profesionaliems aktoriams, bus sukurtas spektaklis, kuriame galės dalyvauti kiekvienas.

„Hobbyshop“ palapinė – kiekvieno vaiko rojus. Ten lauks galvosūkiai, žaislai, visokie įdomūs prietaisai ir pramogos. „Peliuxo“ komanda festivalio dalyvius pakvies į tuščią karalystę, kurią visi galės užpildyti jų sukurtais lipdukais.

Bus ką veikti ir sporto zonoje su „Impuls“ sveikatingumo klubų treneriais. Jie paruošė ne tik lengvų mankštelių, bet ir nuotaikingų estafečių, vyksiančių visą dieną. Smagu ir prasimankštinti veido raumenis prieš fotobūdelės objektyvą.

Rungčių pabaigoje žadamas vasariškas prizų lietus.

Ne tik mažyliai, bet ir jų tėveliai galės trypti, šokinėti ir šėlioti batutų zonoje. Be visų pramogų ir šėlionių, festivalio dalyvių lauks ir Pasakų palapinėje su jais bendraus Giedrius Arbačiauskas ir Vytautas V.Landsbergis.

Arklio Dominyko pasakų festivalis Neries krantinėje prie Baltojo tilto vyks liepos 9 d. nuo 12 iki 19 val.

 („Sostinė“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.