Penktąjį gimtadienį Kėdainių džiazo festivalis „Broma Jazz“ švęs tris dienas

Rugpjūčio 18-20 dienomis Kėdainiuose įvyks 5-asis tarptautinis džiazo festivalis „Broma Jazz“. Festivalio šurmulys užtvindys M.Daukšos viešosios bibliotekos kiemelį, Reformatų bažnyčią, Karmelitų vienuolyno kiemelį, Daugiakultūrį centrą, Rotušę ir restoraną „Grėjaus namas“. Duris atvers nauja, alternatyvi džiazo aikštelė „Namukas“. 

 Festivalio „Broma Jazz“ akimirka.<br> A.Bulotos nuotr.
 Festivalio „Broma Jazz“ akimirka.<br> A.Bulotos nuotr.
 Trombonininkas J.Jasinskis.<br> A.Bulotos nuotr.
 Trombonininkas J.Jasinskis.<br> A.Bulotos nuotr.
  Festivalio „Broma Jazz“ akimirka.<br> Kedainietis.lt nuotr.
  Festivalio „Broma Jazz“ akimirka.<br> Kedainietis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-08-15 09:15

Muzika į Kėdainių senamiesčio kiemus ir gatves išves ir vietos verslininkus, - jie prisideda prie festivalio programos savo iniciatyvomis.

Penktojo „Broma Jazz“ stilistinis spektras – nuo improvizacinės muzikos šėlsmo ir „free“ džiazo iki diksilendo, kamerinės muzikos ir džiazo jungčių; bus pristatyti devyni stiprūs ir skirtingi pasirodymai. Klausytojai susitiks su naujais kolektyvais ir nuolatiniais festivalio dalyviais. Šiemet “Broma Jazz” truks net tris dienas. 

Vienas labiausiai užimtų festivalyje bus saksofonininkas Liutauras Janušaitis, - jis pasirodys keliuose kolektyvuose. Reformatų bažnyčioje muzikas pristatys programą “Different Sides” su VDU kameriniu orkestru, - bažnyčios akustiką virpins paties L. Janušaičio kompozicijos. Tarptautiniame projekte „Boylston” Liutauras muzikuos su Japonijos ir Pietų Korėjos džiazo muzikantais. 

Į gimtąją sceną sugrįš grupė „Reinless“ su trombonininku  Jievaru Jasinskiu priešakyje. Šis kolektyvas savo pirmą pasirodymą surengė Kėdainiuose, - simboliška, kad ten pat pristatys debiutinę kompaktinę plokštelę.

 Festivalyje debiutuos ir J.Jasinskio suburtas „Lithuanian JJazz Ensemble & The Backs“. Ankstyvojo džiazo improvizacijas atliks „Hop Hop Dixieland“ kolektyvas iš Klaipėdos. Pirmojo „Broma Jazz“ dalyviai, improvizacinės muzikos atlikėjai „Ąžuoliniai Berželiai“ grįžta su šokių muzikos programa „Dance Party“. 

Pagrindinę šeštadienio naktinių improvizacijų sesiją atidarys hiphopo ir elektroninės muzikos įkvėpti „Proof Quintet“.

Sekmadienį kvies „Trio Infiltrators“, o finaliniai akordai nuskambės jaukiame Kėdainių Rotušės kiemelyje su Edgaro Sabilo tarptautiniu džiazo kvartetu.

Ambicingą festivalio programą šiemet palankiai įvertino Lietuvos kultūros taryba, skyrusi renginiui ženklią paramą. Kasmet “Broma Jazz” palaiko Kėdainių rajono savivaldybė, o pagrindinio rėmėjo pozicijas išlaiko UAB “Daumantai LT”. 

„Savivaldybė šiemet prisidėjo kur kas didesne suma nei ankstesniais metais. Mes ypač palaikome tokias puikias iniciatyvas, kurių dėka Kėdainiai šią vasarą jau pretenduoja tapti festivalių sostine”, – kalbėjo rajono meras Saulius Grinkevičius.

Muzikos programą apipins ir kiti įvykiai. Senamiestyje šurmuliuos tradicinis blusų turgus, kur bus galima pasidairyti senų vinilinių plokštelių, retų radijo aparatų ir fotoaparatų. Pasirodymus rengs lindihopo šokėjai, įspūdžius fiksuos dailininkai ir fotografai.

Šeštadienio vakarą džiazo melodijų iš bibliotekos kiemelio bus kviečiama klausytis ant vandens, plaukiojant baidarėmis. Miestiečiai, senamiesčio amatininkai, kavinukės ir restoranai, turizmo centras ir Kėdainių muziejus į šventišką šurmulį įsitrauks savo idėjomis bei pasiūlymais festivalio lankytojams. 

Atvykę iš toliau svečiai galės apsistoti patogioje vietoje įkurtame palapinių miestelyje,  susipažinti su Kėdainių istorija ekskursijose.

Festivalio “Broma Jazz” programa

Rugpjūčio 18 d., penktadienį

20:00 - Bibliotekos kiemelis – Boylston Jazz Quartet
23:00 - Namukas – Ąžuoliniai Berželiai & Co 

Rugpjūčio 19 d., šeštadienį

12:00 - Karmelitų kiemelis – Hop Hop Dixieland
15:00 - Reformatų scena – Liutauras Janušaitis ir VDU kamerinis orkestras
18:00 - Bibliotekos scena – Lithuanian JJazz Ensemble & The Backs
21:00 - Bibliotekos scena – Reinless
23:00 - „Grėjaus namas“ – Proof Quintet

Rugpjūčio 20 d., sekmadienį

13:00 - Daugiakultūrio centro scena – Trio Infiltrators
15:00 - Rotušės scena – Edgar Sabilo International Quartet

Įėjimas į visus festivalio renginius - laisvas. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.