Marijampolę užlies kūryba, kurios niekur kitur neišvysite ir neišgirsite

Šiemet festivalyje  „Marijampolė Music Park"  (MMP). laukiama net 40 atlikėjų. iš 7 valstybių, bus surengti . 6 koncertai, kuriuose skambės. 5 premjeros. Programoje išgirsime ir. 3 bendrus Lietuvos bei užsienio atlikėjų projektus. 

  Festivalio  „Marijampolė Music Park"  akimirkos.<br> “Sol artis” archyvo nuotr.
  Festivalio  „Marijampolė Music Park"  akimirkos.<br> “Sol artis” archyvo nuotr.
  Festivalio  „Marijampolė Music Park"  akimirkos.<br> “Sol artis” archyvo nuotr.
  Festivalio  „Marijampolė Music Park"  akimirkos.<br> “Sol artis” archyvo nuotr.
  Festivalio  „Marijampolė Music Park"  akimirkos.<br> “Sol artis” archyvo nuotr.
  Festivalio  „Marijampolė Music Park"  akimirkos.<br> “Sol artis” archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-08-18 13:09

Festivalis prasidės rugpjūčio 24 dieną. Atidarymo koncertas bus itin svarbus  dėl dviejų priezasčių.  Jame skambės neseniai Lietuvoje susikūrusio kamerino orkestro “Vento musicale” ir unikalaus balso dainininko, kontratenoro iš Latvijos Sergejaus Jegerso bendras projektas “Orfėjo dainos”.  

Šis festivalio koncertas paženklintas “Lietuva plius” ženklu, o tai reiškia Lietuvos ir užsienio muzikos atlikėjų bendrus projektus MMP festivalyje. Kitas svarbus  atidarymo koncerto akcentas – Lietuvos kultūros sostinės Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko Kongo pasirodyma. Meras trimitu atliks keletą kūrinių kartu su orkestru ir latvių kontratenoru.

Tai simboliška, nes  2018 metais Marijampolė taps Lietuvos kultūros sostine, tad šiame koncerte dabartinės Lietuvos kultūros sostinės vadovas trimito garsais tarsi perduos kultūros sostinės žinią Marijampolei, kuri ja taps kitais metais.


Rugpjūčio 25 ir  26  dienomis festivalyje skambės jau tradicija tapusios “Džiazo naktys”. Abu džiazo vakarai premjeriniai, o vienas iš jų paženklintas ir “Lietuva plius” ženklu.

Išgirsite netikėtas Vokietijoje gyvenančios dainininkės Ramintos Babickaitės ir brazilo kontrabosininko Patrico Florencio improvizacijas, kurias palydės lietuvių muzikantų tandemo – pianisto Felikso Zakrevskio  ir būgnininkas Dariaus Rudžio pasažai.

Antroji džiazo naktis – romantška.  Joje muzikuos išskirtinio balso afrikietės Tutu Pouane ir belgų pianisto  Ewouto  Pierreux duetas.

Rugpjūčio 27-ąją klausytojai išgirs dar vieną premjerą. Kasmet specialiai festivaliui yra kuriamas muzikos ir teatro projektas. Šį kartą jo ėmėsi jaunų talentingų merginų tandemas – arfininkė Joana Daunytė ir aktorė Gabija Urniežiūtė, padedamos režisierės Eglės Storpirštienės. Menininkės rengia programą pagal  legendinės šokėjos Izadoros Dunkan gyvenimą ir meilę “Jos + AR_fa”.


Gražiai prigijo dar viena festivalio  rubrika –“Atradimai”. Šiemet ji žada pristatyti įspūdingą  Lietuvos, Latvijos ir Puerto Riko muzikantų desantą:  dainininkė Jolanta Gulbe-Paškevič,  gitaristas  Neffas Irizarry,  perkusininkas Arkadijus Gotesmannas ir jo draugai muzikantai  kvies atrasti portugališko fado ir braziliškos bosanovos stilius. 

Festivalio uždarymo koncerte rugpjūčio 31-ąją llausytojai galės mėgautis unikaliu ir tik antrą kartą Lietuvoje demonstruojamu projektu  “Metų laikai”, kurį pristatys Klaipėdos violončelių kvartetas ir Klaipėdos šokio teatras “Padi dapi Fish”, projekto režisierė Agnija Šeiko.

„Festivalis  „Marijampolė Music Park"  - vienas iš nedaugelio Lietuvoje, nekopijuojančių programų.  Kasmet įgyvendiname  naujas menines idėjas,  ieškome dar nepažintų talentingų muzikos atlikėjų, buriame bendrus Lietuvos ir užsienio muzikų projektus, rengiame  premjeras.

Noriu, kad žmonės išgirstų ir pamatytų naujus veidus ir programas. Džiaugiuosi, kad penki iš šešių šiemečio festivalio projektų  Lietuvoje skambės pirmą ir kol kas vienintelį kartą”, - kalbėjo „Marijampolė Music Park" sumanytoja ir meno vadovė Eglė Kasteckaitė.

Visi festivalio renginiai - nemokami!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.