Dėl parlamentaro Vytauto Juozapaičio ilgo liežuvio nukeliamas LNOBT vadovo konkursas

Kultūros ministerija pranešė nukelianti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) vadovo konkursą. Penktadienį turėjęs įvykti konkursas nukeliamas „dėl galimų konfidencialumo pažeidimų“ po gautų Seimo Kultūros komiteto nario Vytauto Juozapaičio atsakymų į prašymą paaiškinti savo teiginius, jog turi konfidencialios informacijos apie konkurso dalyvius. Ministerija klausė, iš kur jis turi šios informacijos.

 Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovo konkurso rezultatų dar teks palūkėti.
 Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovo konkurso rezultatų dar teks palūkėti.
Dėl LNOBT teatro likimo baisiai nerimaujantis Seimo narys V.Juozapaitis sutrukdė laiku surengti jo vadovo konkursą. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Dėl LNOBT teatro likimo baisiai nerimaujantis Seimo narys V.Juozapaitis sutrukdė laiku surengti jo vadovo konkursą. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 20, 2017, 10:34 AM, atnaujinta Oct 20, 2017, 10:39 AM

„Vakar vakare ministerijai atsiųstame atsakyme Seimo narys V.Juozapaitis neatsakė į iškeltus klausimus. Norėdama, kad konkursas vyktų maksimaliai skaidriai, Kultūros ministerija sieks išsiaiškinti, kokia konfidenciali informacija buvo nutekinta ir kokiais būdais tapo žinoma Seimo nariui V.Juozapaičiui. Tuo tarpu konkursas yra atidedamas“, – teigiama pranešime.

Konkursas į LNOBT vadovo postą paskelbtas liepą. Teatrui šiuo metu laikinai vadovauja finansų vadybininkas Sigitas Žutautas. Jis postą perėmė iš Gintauto Kėvišo, šį po 15 metų vadovavimo teatrui kultūros ministrė atleido iš pareigų už nustatytus viešųjų ir privačių interesų pažeidimus. S.Žutautas yra viešai patvirtinęs, kad dalyvauja nuolatinio vadovo konkurse.

Kandidatų LNOBT generalinio direktoriaus pareigoms eiti yra devyni. Iš pradžių buvo 11, bet du neatitiko kvalifikacinės kategorijos - nemokėjo valstybinės, lietuvių, kalbos. 

Naujajam teatro vadovui keliamas reikalavimas turėti universitetinį arba jam prilygintą meno, humanitarinių arba socialinių mokslų magistro laipsnio išsilavinimą.

LNOBT generalinis direktorius taip pat privalės turėti mažiausiai penkerius metus vadovaujamo darbo patirties, mokėti anglų, prancūzų arba vokiečių kalbą. Konkurso dalyviai turėjo pristatyti penkerių metų teatro programą, įvertinti teatro veiklą ir pateikti ateities viziją.

Su konkursą laimėjusiu kandidatu bus sudaryta penkerių metų darbo sutartis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.