Mirga Gražinytė – tarp Europos įtakingiausių greta Italijos prezidentės ir Prancūzijos ministrės

Briuselyje įsikūręs įtakingas leidinys „Politico“ paskelbė lietuvių dirigentę Mirgą Gražinytę-Tylą įtakingiausiu užsienio talentu. Lietuvaitė minima tarp 28 asmenybių, kurios „labiausiai drebina Europą“.

 MIC nuotr.
 MIC nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-08 09:06, atnaujinta 2017-12-08 09:57

„Jei „Brexito“ Britanija nori įrodyti savo atvirumą pasauliui, Mirga Gražinytė-Tyla galėtų būti geras pavyzdys. Jauna, energinga Lietuvos dirigentė vadovauja vienai prestižiškiausių muzikos institucijų šioje šalyje – Birmingamo miesto simfoniniam orkestrui, kuris kitąmet gastroliuos Europoje. Sausį ji taip pat debiutuos su „Radio France“ orkestru, o gegužę – su „Metropolitan Opera“ orkerstru Niujorko „Carnegie Hall“, - dėsto „Politico“.

Portale paaiškinama, ką reiškia M.Gražinytės pseudonimas „Tyla“. „Žodžiai nebūtini, kai bendraujama muzika. Kartą šitai patyręs, nebegali galvoti kitaip“, - cituojama dirigentė.

Birmingamo orkestro muzikantai išsirinko Mirgą vadove pernai. Savo naujuosius namus 31 metų M.Gražinytė vadina „Didžiosios Britanijos Venecija“ ir sako,  kad jai gera šiame gražiame ir permainingame mieste. 

„Tačiau Britanijos išstojimas iš Europos Sąjungos reiškia netikrumą ir dirigentės ateičiai šioje šalyje. Nors valdžia tikina, kad ryškiausi ir geriausi čia visada laukiami, konkretūs sprendimai kol kas nepriimti. „Brexit“ gali apsunkinti ir Lietuvos talento karjerą“, - svarsto „Politico“.

Pati M.Gražinytė į klausimą, kaip vertina susidariusią padėtį, atsakė optimistiškai. Ji tiki, kad „ateities žingsniai visus suartins ir leis geriau suprasti vieniems kitus“.

Parengė Austė Radžiūnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.