Lietuviškos kanklės ir senegalietiška kora Glazge apšildys pasaulio muzikos dievaitę Oumou Sangare

Duetas „Solo ir Indrė“ (Lietuva, Senegalas) Glazgo karališkojoje koncertų salėje gros sausio 30 d. per festivalį „Celtic Connections“.

 Duetas „Solo ir Indrė“ - lietuvė kanklininkė Indrė Jurgelevičiūtė ir senegalietis muzikanta Solo Cissokho – daro pasaulinę karjerą.
 Duetas „Solo ir Indrė“ - lietuvė kanklininkė Indrė Jurgelevičiūtė ir senegalietis muzikanta Solo Cissokho – daro pasaulinę karjerą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2018, 4:06 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 4:09 PM

Tai ne pirmas kartas, kai tarptautinis duetas koncertuos Didžiojoje Britanijoje. Praėjusių metų birželio mėnesį sėkmingai pasirodę „Songlines Encounters“ festivalyje Londone, o spalį surengę 7 koncertus Belgijoje, šių metų sausio 30 d. duetas sugros Glazge (Didžioji Britanija) vykstančiame festivalyje „Celtic Connections“. Šis koncertas išskirtinis tuo, kad Solo ir Indrė į sceną eis prieš pat pasaulio muzikos dievaitę Oumou Sangare. Daugeliui pasaulio muzikos gerbėjų Oumou Sangare neabejotinai yra viena didžiausių ir ryškiausių atlikėjų ir asmenybių (2011 m. pelniusi „Grammy“).

Jauna ir talentinga kanklininkė Indrė Jurgelevičiūtė gerai žinoma tarptautinei publikai ir kaip globalaus kolektyvo „Merope“ narė. Jos muzikoje harmoningai dera gimtinės tradicijos ir įvairių pasaulio kultūrų garsynas bei šiuolaikiniai stiliai.

Senegalietis Solo Cissokho – yra griot tradicijos, vis dar gyvuojančios vakarų Afrikoje, tęsėjas. Griot, arba jeli, – tai muzikantai, istorijos puoselėtojai, visuomenėsi veikėjai ir mokytojai, paveldėję šią pareigą iš tėvų ir senelių. Griot muzika – tai per šimtmečius išgludinta muzikinė tradicija ir gyvenimo būdas. Pasak prestižinio muzikos žurnalo „Songlines“, „Solo & Indrė yra ne tik instrumentų, bet ir tikrų tradicijų puoselėtojų susitikimasis“.

Pasaulyje pastebėtas Solo ir Indrė albumas 2015 m. išleistas lietuviškos kilmės „One Root Music“ įrašų kompanijos, sparčiai besiskinančios kelią į pasaulio muzikos rinką bei išleidusios ir daugiau įdomių plokštelių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.