„Heritas“ kviečia pasižvalgyti po Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčią ir Pacų rūmus sostinėje

Vilniaus miesto gyventojai ir svečiai jau balandį galės aplankyti nedažnai atveriančius savo erdves smalsuoliams kultūros paveldo objektus – Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčią bei vadinamuosius Pacų rūmus.

 Restauravimo darbai Pacų rūmuose. <br> V.Ralytės nuotr.
 Restauravimo darbai Pacų rūmuose. <br> V.Ralytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2018, 11:02 PM

Tai – Vilniuje vyksiančios pirmosios Tarptautinės kultūros paveldo tvarkybos ir technologijų parodos „Heritas“ dovana. Ši paroda suteiks galimybę susipažinti su kultūros paveldo apsaugoje dirbančiais žmonėmis ir organizacijomis, dalyvauti seminaruose bei kūrybinėse dirbtuvėse, o minėtos ekskursijos – pirmieji parodos renginiai.

Organizatoriai į ekskursijas kviečia visus, norinčius pasižvalgyti po Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčią ir Pacų rūmus, daugiau apie juos sužinoti.

„Balandžio 18 ir 21 dienomis organizuojamos ekskursijos – puiki galimybė ne tik pažinti kasdien matomus, bet daugelio neapžiūrėtus viduje kultūros paveldo objektus, tačiau ir praplėsti žinias paveldo tyrimų bei tvarkybos srityse – išsiaiškinti, kaip nustatomos kultūros paveldo objektų vertingosios savybės, kokia yra pastatų ir jų architektūrinių elementų restauravimo bei konservavimo darbų eiga.

„Ypatingi Vilniaus senamiesčio širdyje esantys kultūros paveldo statiniai – Vilniaus augustinų vienuolyno ansamblio Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia ir vadinamieji Pacų rūmai duris atvers visiems, besidomintiems architektūros istorija, paveldo tyrimų, tvarkybos ir pritaikymo darbais“ – sakė parodos iniciatorė Erika Kielė.

Registracija į ekskursijas prasideda balandžio 10 dieną, ir vyks parodos interneto svetainėje www.heritas.lt.

„Norėdami užtikrinti ekskursijų kokybę ir atsižvelgdami į paveldo objektų būklę turime apriboti ekskursijų dalyvių skaičių. Tačiau neverta nusiminti, jeigu nepavyks patekti į balandžio mėnesio ekskursijas. Jos taip pat vyks ir parodos metu, gegužės 18-19 dienomis“ – pabrėžė „Herito“ organizatoriai.

Pirmoji Baltijos šalyse Tarptautinė kultūros paveldo tvarkybos ir technologijų paroda „Heritas“ vyks gegužės 18-19 dienomis Vilniuje.

Parodos metu po vienu stogu susiburs kultūros paveldo srityje dirbančios organizacijos, privatūs asmenys, valstybės įstaigos ir visi, besidomintys kultūros paveldo išsaugojimo temomis.

Parodos metu lankytojai, paveldo objektų savininkai ir paveldosaugos srityje dirbantys specialistai galės susipažinti su naujausiomis paveldo tvarkybos technologijomis bei medžiagomis, teoriniais paveldo tyrimais bei keistis kontaktais visos parodos metu veiksiančioje kontaktų mugėje.

„Heritas“ – nekomercinė pilietinė iniciatyva, kuri įgyvendinama tik kultūros paveldu besidominčių savanorių bei privačių rėmėjų iniciatyva ir lėšomis.

Norinčius dalyvauti parodoje, prisidėti prie parodos organizavimo ar paremti ją finansiškai, kviečiame kreiptis el. paštu info @ heritas.lt.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.