Ko du Eugenijai pasiteirautų trečiojo

Vilniuje ketvirtadienį bus pratęsta nemokamų Europos operos dienų programa. Sostinės knygyne-kavinėje „Draugystė“ vakare rengiamas susitikimas su dviem žymiais baritonais – Eugenijumi Chrebtovu ir Eugenijumi Vasilevskiu, kuriems skirtingais laikais Piotro Čaikovskio operoje „Eugenijus Oneginas“ yra tekę dainuoti pagrindinio veikėjo partiją.

E.Chrebtovas operoje „Eugenijus Oneginas“.<br> M.Aleksos nuotr.
E.Chrebtovas operoje „Eugenijus Oneginas“.<br> M.Aleksos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2018, 10:20 AM

Dabartinis Eugenijaus Onegino partijos atlikėjas E.Chrebtovas ją dainuos ir artimiausiame šios operos spektaklyje, kurį LNOBT žiūrovai scenoje išvys gegužės 19-ąją.

„Aš norėčiau Onegino paklausti, kodėl jis nesugebėjo laiku pastebėti Tatjanos grožio. Juk taip būtų išgelbėjęs nuo pražūties mažiausiai du gyvenimus: geriausio draugo Lenskio ir savo paties. Ar Oneginui pritrūko ryžto, ar tiesiog jam pagailo savo vyriškos laisvės?“ – paklaustas, ko, jei galėtų, pasiteirautų Onegino, atsakė E.Chrebtovas.

O štai netrukus 70-metį švęsiančiam baritonui E.Vasilevskiui su Eugenijumi Oneginu teko „artimai susipažinti“ 1981 m. Lietuvos operos ir baleto teatre dirigento Jono Aleksos ir režisieriaus Eligijaus Domarko sukurtame tos pačios operos pastatyme. Jis visai kitko klaustų Eugenijaus Onegino.

„Man būtų įdomu išgirsti, ar Oneginas sutiktų gyventi šiais laikais, kai spektaklių statytojai dažnai nesivaržydami mėto personažus po skirtingas epochas ir skirtingus kraštus, keičia jų gyvenimų aplinkybes, nepaisydami operos kūrėjų nuorodų. Aš pats nesu panašių dalykų mėgėjas“, – neslėpė operos scenos veteranas.

Susitikimą su abiem operos solistais „Vagos“ knygyne-kavinėje „Draugystė“ 18 val. ves muzikologė Eglė Ulienė, gyvai nuskambės žymiausios Eugenijaus Onegino arijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.