„Liūdnas vakaras“ stebins poezijos grožiu

Gegužės 21-ąją, pirmadienį, 18 val. sostinės publika kviečiama į paskutinį Lietuvos teatro sąjungos pavasario sezono renginį. Žinoma aktorė Ligita Kondrotaitė pristatys „Liūdną vakarą“, kurio metu skaitys poeto Valdemaro Kukulo poeziją.

Aktorė L.Kondrotaitė skaitys poeto V.Kukulo eiles.
Aktorė L.Kondrotaitė skaitys poeto V.Kukulo eiles.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2018, 1:29 PM

Kalbėdama apie savąjį aktorystės kelią Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro aktorė L.Kondrotaitė neslėpė, kad poezija – neatsiejama jos gyvenimo dalis ir įkvėpimo šaltinis, dovanojantis daug apmąstymų bei patyrimų.

„Labai patinka poezija. Skaitau ją visą gyvenimą“, – prisipažino aktorė.

L.Kondrotaitė – puiki aktorė,  daugiau kaip trisdešimt metų kurianti vaidmenis J.Miltinio dramos teatre (jų daugiau kaip 50!), taip pat surengusi daugybę literatūrinio skaitymo vakarų. Pasak jos, eiles ji atsirenka pagal savo vidų: „Poetas V.Kukulas man labai svarbus. Jis buvo mano draugas ir, be abejonės, savo meto vienas išmintingiausių rašytojų, milžiniško talento ir proto žmogus.“

Vakaro metu L.Kondrotaitė skaitys poeziją iš paskutinės V.Kukulo knygos „Saulėlydis mano giesmė“. 2011 m. Lietuvos rašytojų sąjungos leidyklos išleista knyga persmelkta gyvenimo saulėlydžio būsenų. Ne veltui aktorė savo vakarą pavadino „Liūdnu vakaru“. Knyga atskleidžia reikšmingas meninės išraiškos permainas, stebina poezijos grožiu.

V.Kukulas (1959– 2011 m.) – poetas, eseistas, literatūros kritikas. Jis išleido šešis poezijos rinkinius, eilėraščių vaikams bei eseistikos knygas. Kritikai V.Kukulo kūryboje įžvelgė egzistencinio nuovargio, nežinios ir grėsmės motyvų.

Jo eseistikoje nagrinėjamos literatūros ir visuomeninės problemos, o eilėraščiai vaikams – žaismingi, linksmi. 2000 m. menininkui buvo skirta Lietuvos rašytojų sąjungos premija už poezijos rinkinį „Aštuoni gėli vakarai“. 2007 m. V.Kukulas tapo penktuoju A. Miškinio literatūrinės premijos laureatu už aukštaitiškos dvasios puoselėjimą poezijoje. Tais pačiais metais buvo apdovanotas Kultūros ministerijos metų premija už nuopelnus kultūrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.