Artūro Areimos „Po ledu“ – Avinjono OFF programoje

Liepos 8–24 dienomis Artūro Areimos teatras viešės garsiausiame šiuolaikinio Europos teatro renginyje – tarptautiniame Avinjono fetsivalyje. Festivalio OFF programoje bus parodytas A.Areimos spektaklis „Po ledu“ pagal to paties pavadinimo Falko Richterio pjesę. Prancūzijoje aktoriai vaidins lietuviškai, žiūrovai galės rinktis prancūziškus arba angliškus titrus.

Scena iš  A.Areimos teatro spektaklio „Po ledu“. <br>Nuotr. iš AAT archyvo
Scena iš  A.Areimos teatro spektaklio „Po ledu“. <br>Nuotr. iš AAT archyvo
Režisieriaus A.Areimos spektaklis pakviestas į Avinjono festivalį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Režisieriaus A.Areimos spektaklis pakviestas į Avinjono festivalį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 17, 2018, 12:25 PM

Šis spektaklis jau buvo įvertintas tarptautinės teatro publikos, 2016 m. kūrinys pelnė specialiai jam sukurtą prizą „Jawbone“ Edinburgo „Fringe“ festivalyje, taip pat sulaukė itin gerų kritikų atsiliepimų.

„Pažiūrėjęs šį darbą, buvau pasiruošęs visiems skelbti, jog tai visiškai naujas ir originalus Lietuvos teatro trupės kūrinys, sukurtas pastaraisiais metais, savo poveikiu primenantis Estijos trupę  „NO99“,  –  rašė britų teatro apžvalgininkas Andrew Haydon, ne kartą viešėjęs Lietuvoje.

Avinjono festivalis – vienas didžiausių teatro festivalių visame pasaulyje.

„Galimybė atsidurti tarp daugybės skirtingų tautų ir skirtingos pasaulėžiūros, skirtingo teatro suvokimo, specifikos trupių padeda dar labiau suvokti, ar mūsų pačių kelionė yra tikslinga. Ar mes esame nenutolę nuo šiandieninių teatro tendencijų, temų. Galima visada žaisti savo kiemo lygoje ir didžiuotis, kad čia turime savo auditoriją bei tuo tenkintis, bet tarptautiniai vandenys visada parodo tikrąją tavo vietą platesniame žemėlapyje“,  – kalbėjo A.Areima.

Spektaklyje „Po ledu“ vaizduojamo pasaulio centras – konferencijų salė. Čia nėra meilės, visiems rūpi tik produktyvumas. Pagrindinis veikėjas, verslo konsultantas Paulius Niekas, visada jaučiasi kitų spaudžiamas. Šeimos ir kolegų lūkečiai P.Nieką nuolat verčia išgyventi lyg spąstuose.

Žingsnis po žingsnio pjesėje išklojamas P.Nieko gyvenimas, kur darbovietė yra svarbiausia, o asmenininė tapatybė nyksta, nes P.Nieko nuolat reikalaujama būti efektyviam ir prisitaikyti. Ar tokiomis sąlygomis įmanoma pusiausvyra tarp asmenybės ir organizacijos / visuomenės poreikių?

Pjesės autorius F.Richteris – vienas svarbiausių savo kartos teatro rašytojų Vokietijoje, jo kūryba žinoma ir vertinama visoje Europoje. Savo pjesėse jis analizuoja fizinę ir psichinę individo būklę bei bendrą politinę padėtį šiuolaikinėje Vakarų kultūroje.

F.Richteris rašo apie ekonominio pasaulio elitą, jam priklausančių žmonių mąstymo ir veiklos būdą, šių žmonių veiklos padarinius. Jam rūpi efektyvumo ir ekonominio augimo ideologijos, jų įtaka žmonių gyvenimui. F.Richterio tekstai yra išgyventi ir apmąstyti, veikia kaip tikrovė ir kinas tuo pačiu metu, gali būti laikomi ir politika, ir poezija. Kurdamas pjesę dramaturgas rėmėsi apie 100 valandų dokumentine medžiaga,  surinkta  stebint verslo konsultantų veiklą.

Spektaklio kūrybinė grupė: režisierius A.Areima, kostiumų dailininkė Monika Gurskytė, muzika Artūro Bumšteino, videomenininkas Kornelijus Jaroševičius, vaidina Rokas Petrauskas, Dovydas Stončius, Tomas Rinkūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.