Prabils lito tėvo skulptūra

Lietuvos banko iniciatyva prakalbs lito tėvu tituluojamo pirmojo Lietuvos banko valdytojo Vlado Jurgučio skulptūra. Vieno iškiliausių tarpukario Lietuvos asmenybių, politiko, mokslininko, pedagogo, talentingo finansininko V.Jurgučio skulptūra – jau šešiolikta, prabilsianti Vilniuje.

 V.Jurgučio skulptūra atidengta 2015 metų pabaigoje. 
 V.Jurgučio skulptūra atidengta 2015 metų pabaigoje. 
 V.Jurgučio skulptūra atidengta 2015 metų pabaigoje. 
 V.Jurgučio skulptūra atidengta 2015 metų pabaigoje. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-06-17 12:53

Paminklas pirmajam Lietuvos banko valdytojui nulietas iš išlydytų 50 lito centų monetų ir pastatytas Lietuvos banko pastato nišoje Vilniaus centre. V.Jurgučio biustą ir jo pagrindą sukūrė skulptorius Gediminas Piekuras.

Ketvirtąjį sezoną Vilniaus kalbančios skulptūros pasitiks su atnaujintomis lentelėmis, kuriose yra QR kodas. Nuskaičius jį išmaniuoju telefonu, belieka sulaukti skambučio iš skulptūros.

Skirtingus skulptūrų charakterius sukūrė jų monologus įskaitę aktoriai, dainininkai, visuomenės veikėjai. Jų balsais skulptūros pasakoja apie save, apie tuos laikus, kai gyveno jose įkūnytos asmenybės, apie tai, ką jos mato aplink, kaip jaučiasi savo skulptūriniame kūne ir tame Vilniaus kampelyje, kuriame joms lemta būti.

Tiesioginio skambučio metu klausytojai gali pažinti skulptūrose įamžintas asmenybes ar personažus, drauge – kultūrinį, istorinį ir architektūrinį Vilniaus paveldą, geriau pažinti miesto istoriją.

Vilniaus kalbančios skulptūros yra MO muziejaus projektas, prasidėjęs 2015 metais. Vilnius tapo ketvirtuoju miestu pasaulyje, prakalbinusiu skulptūras.

MO muziejus jau prakalbino šešiolika skulptūrų, kuriose įkūnytos svarbios lietuvių istorinės asmenybės, kitų tautų atstovai, atspindintys Vilnių kaip multikultūrinį miestą, ir fikciniai personažai, jau tapę Vilniaus miesto simboliais.

Pirmadienį MO muziejus, kuris jau šį rudenį atvers duris, Vilniaus kalbančių skulptūrų sezoną pradės pakviesdamas susitikti ten, kur 2015 metais projektas ir prasidėjo, – Lauryno Stuokos-Gucevičiaus skvere drauge su Vilniaus šokio teatru „Low Air“ ir specialia ekskursija MO muziejaus nariams – MOdernistams, kurią ves Gatvės gyvos gidas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu