Vinilinio albumo pristatymui jėgas suvienijo įvairių sričių kūrėjai

Teatras „cezario grupė“, užbaigiantis 15-ąjį sezoną, kviečia į koncertą birželio 21 d. sostinės Menų spaustuvėje. Šįkart aktoriai susivienijo bendram projektui su muzikantais. Renginyje grosianti grupė „In albedo“ pristatys debiutinį albumą – vinilo plokštelę „Melquíades“.

Rengiamas koncertas.<br>V.Volkovo nuotr.
Rengiamas koncertas.<br>V.Volkovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2018, 11:50 AM

Koncerte skambėsiantys albumo kūriniai pinsis su ištraukomis iš Gabrielio García Márquezo romano „Šimtas metų vienatvės“, kurio personažo čigono Melkiado vardas ir pasiskolintas plokštelei pavadinti.

Žymusis literatūros kūrinys sužavėjo grupės „In albedo“ vokalistę, kompozitorę Ievą Baranauskaitę: „Šimte metų vienatvės“ perskaičiau sakinį: „Kai jį ne kartą laidojo, jie parašė vienintelį tikrą dalyką, kurį apie jį žinojo: MELKIADAS“. Ir supratau, kad tai vardas, kuriame telpa viskas. Kad kiekvienas žmogus, kiekviena karta ateina tam, kad sukurtų savo istoriją iš juoko, šilumos, gerumo, ironijos, liūdesio alchemijos, išminties, čigonų, burtų, išradimų, tiesos ir beprotybės, o po to išeina ir po savęs palieka mitą apie tai, kaip ieškojo aukso šimte metų vienatvės. Nes istorija vis ta pati, ir nėra praeities ir dabarties, ir ateities nėra, yra tik laikinumas ir dar tai, kas mums tame svarbu“.

Nors visi grupės „In albedo“ nariai lietuviai, tačiau kol kas kolektyvas dažniau groja užsienyje. Bendradarbiaudama su atlikėjais iš įvairių pasaulio kampelių, grupė koncertavo tarptautiniuose festivaliuose „VOLT 2011” (Vengrija), „Vilnius Jazz 2013“ (Lietuva), „Platzhirsch Festival 2015“, „Muziek Biennale 2016“ (Vokietija) ir kt., dalyvavo džiazo muzikos kolaboracijose Baltarusijoje bei Indijoje.

„In albedo“ muzika savita, jungianti jazz, trip hop, reggae, drum ‘n‘ bass, psychedelic, dub, world, free jazz, fusion, progressive rock stilius. Užsienio klausytojai ypač vertina sudėtingas ritmines struktūras, unikalias solo vietas, improvizacijos derinimą su kompoziciniais elementais bei stiprius grupėje grojančius muzikantus (būgnininkas Rokas Beliukevičius, gitaristas Justinas Žilys, bosistas Tadas Žukauskas, saksofonininkas Stasys Šalaševičius).

Specialų kvapą plokštelei sukūrė kvapų menininkė Laimė Kiškūnė. Jį užuosti bus galima ir koncerto metu. Ištraukas iš G. G. Márquezo romano skaitys aktoriai Vilma Raubaitė ir Paulius Čižinauskas. Atlikėjai vilkės kostiumus, kuriuos sukūrė dizainerė Rūta Lendraitytė.

Tai jau ne pirmas teatro „cezario grupė“ projektas, kai muzika grojama scenoje. Kitas kompozitorės I. Baranauskaitės suburtas trio dalyvauja ir užpernai sukurtame teatro spektaklyje „Tamošius Bekepuris“ (rež. C. Graužinis).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.