„Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ kviečia diskutuoti apie modernizmo architektūros ateitį

2018-eji Europos sąjungoje paskelbti Europos kultūros paveldo metais. Įprasminant šiuos metus, „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ organizuoja tarptautinę konferenciją, skirtą modernizmo architektūros tyrimams ir sklaidai.

 Rengėjų  nuotr.
 Rengėjų  nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2018, 9:50 AM

Konferencijoje „Modernizmas ateičiai“, vyksiančioje rugsėjo 12-13 dienomis, pranešėjai iš Lietuvos ir kitų Europos šalių dalinsis įžvalgomis apie modernizmo reikšmę šiandieniniame pasaulyje, tyrinės sėkmingus modernizmo architektūros gyvavimo atvejus ir aptars galimas modernizmo ateities vizijas.

Pasak konferencijos mokslinio komiteto nario, architektūrologo Vaido Petrulio, pastaruoju metu dedama daug pastangų siekiant suvokti ir įvertinti architektūrinį XX amžiaus palikimą kaip kultūros paveldą, kuriame slypi ateities potencialas.

Jo nuomone, Kaunas turėdamas unikalų modernizmo miestovaizdį, yra viena iš geriausių vietų kalbėti apie XX a. palikimą kaip apie potencialią paveldo laboratoriją, kurioje šiandienos kūrybinės interpretacijos ir šiuolaikiški pasakojimai yra tokie pat svarbūs kaip ir autentiški praeities ženklai.

Minint Europos kultūros paveldo metus, Kaune rugsėjo mėnesį vyks ir daugiau renginių, skirtų diskusijoms apie modernizmo architektūrą plėtoti. Šia proga „Pienocentre“ bus galima pamatyti architekto V. Lansbergio-Žemkalnio kūrybai skirta parodą, o kavinėje „Kultūra“ bus pristatomi birželio mėnesį „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ inicijuotos tarptautinės vasaros mokyklos paveldosaugos ir architektūros studentams ir profesionalams rezultatai.

Konferencija „Modernizmas ateičiai“ vyks rugsėjo 13-14 d. Kauno Žalgirio arenos amfiteatre. Renginys nemokamas, tačiau privaloma išankstinė registracija puslapyje: konferencija.modernizmasateiciai.lt. Registracija į renginį vyks iki rugsėjo 7 d.

Daugiau informacijos apie renginį: konferencija.modernizmasateiciai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.