Baltijos jūros festivalyje Stokholme – lietuvių desantas

Šiomis dienomis didelis būrys lietuvių muzikantų vieši Švedijos sostinėje. Rugpjūčio 30 dieną jie Baltijos jūros festivalyje Stokholme atliks skambėjusią birželį Vilniuje programą, kuri sulaukė didžiulės sėkmės Vilniaus festivalyje, o Ramintos Šerkšnytės oratorija „Saulėlydžio ir aušros giesmės“ tapo viena ryškiausių šio festivalio viršūnių.

 R.Šerkšnytė (kairėje) ir G.Šlekytė Vilniaus festivalyje.<br> D.Matvejevo nuotr.
 R.Šerkšnytė (kairėje) ir G.Šlekytė Vilniaus festivalyje.<br> D.Matvejevo nuotr.
 Ramintos Šerkšnytės oratorija „Saulėlydžio ir aušros giesmės“ Vilniaus festivalyje.<br> D.Matvejevo nuotr.
 Ramintos Šerkšnytės oratorija „Saulėlydžio ir aušros giesmės“ Vilniaus festivalyje.<br> D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 28, 2018, 8:15 PM

Šį kartą oratorijoje choro partiją bus patikėta ne Vilniaus savivaldybės kameriniam chorui „Jauna muzika“, bet Švedijos radijo chorui. Solistų ansamblyje dainuos Lina Dambrauskaitė, Justina Gringytė, Edgaras Montvidas ir Nerijus Masevičius. Pianistas Andrius Žlabys skambins su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru Esa Pekkos Saloneno Koncertą fortepijonui ir orkestrui.

Diriguoti į Stokholmą kaip pagrindinė Baltijos jūros festivalio žvaigždė kviesta ir Mirga Gražinytė. Tačiau dirigentę galima pasveikinti su kitkuo – rugpjūčio 26 dieną ji tapo mama. Mirgą, kaip ir Vilniuje, pavaduos jos bičiulė, talentinga jauna tautietė Giedrė Šlekytė.

Rugpjūčio 28-osios koncertas „Berwaldhallen” salėje Stokholme taip pat buvo paženklintas lietuvišku akcentu. Jo programą papuošė naujas Ramintos Šerkšnytės opusas „Sakura“ trims chorams pagal japono Issa Kobayashi haiku. Premjerą atliko garsūs kolektyvai – Latvijos radijo, Estijos filharmonijos kamerinis ir Švedijos radijo chorai, diriguojami esto Tonu Kaljuste‘s.

R.Šerkšnytę švedai pristatė kaip vieną labiausiai vertinamų šių laikų choro muzikos kūrėjų. Jos „Sakura“ skambėjo greta iškilių Latvijos, Estijos ir Švedijos kompozitorių Eriko Ešenvaldo, Veljo Tormiso ir Larso Edlundo kūrinių.

Šiais koncertais minimi trijų Baltijos valstybių šimtmečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.