Festivalyje “Marijampolė Music Park” – tango gyvenimas

Trečius metus Marijampolė Music Park festivalis išlaiko tradiciją pristatydamas publikai muzikos ir šokio vakarą. Prieš kelis metus aidėjo flamenco žingsniai, pernai gėrėjomės šiuolaikiniu šokiu, o šiais metais mus džiugins tango šokis.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2018, 3:21 PM, atnaujinta Aug 28, 2018, 3:22 PM

MMP festivalio idėjos suvienyti smuikininkė Dalia Dėdinskaitė, akordeonininkas Tadas Motiečius ir violončelininkas Glebas Pyšniakas parengs bendrą muzikos ir šokio projektą “Tango gyvenimas/Vida del Tango” kartu su vieninteliu Lietuvoje profesionaliu VILNIAUS TANGO TEATRU. Marijampolė Music Park festivayje šis projektas nuskambės pirmą kartą, taigi tai dar viena PREMJERA festivalyje!

Unikalus smuiko, violončelės ir akordeono ansamblis atliks ispaniškus šokius, argentinietiškus tango bei dainas. Pagrindinis programos akcentas – Astor Piazzolla ciklas „Metų laikai“. Pagal šią muziką šokio kompozicijas atliks Vilniaus tango teatro šokėjai – Ineta Brasaitė, Simas Balnionis, Rūta Krivickaitė, Evaldas Račkauskas ir Modestas Jančiulis. Choreografijų kūrėjas ir režisierius Sigitas H.Repšys.

Vilniaus tango teatras – pirmasis ir vienintelis tango teatras Lietuvoje. Teatro užuomazgos siekia 2002 m. Lenkija, Latvija, Estija, Danija, Švedija, Norvegija, Argentina – tai šalys, kuriose teatras svečiavosi ir dovanojo savo spektaklius. Per visą savo gyvavimo istoriją teatras jų pastatė daugiau kaip dešimt, tapo laureatu įvairiuose tarptautiniuose festivaliuose.

Jauni, teatrui neabejingi žmonės savo pomėgius, o kai kurie ir pagrindinę veiklą, jungia kurdami spektaklius ir individualius vidinius išgyvenimus pasakodami tango istorijas. Menininkus vienija meilė tango kultūrai, kūrybinės idėjos, pasaulėjauta ir, žinoma, bendra ilgametė veikla.

Tai kūrybingi, išradingi žmonės ir ypatingai reiklūs sau, todėl kiekvienas Vilniaus Tango teatro spektaklis – tikras profesionalumo pavyzdys, šventė žiūrovo akims ir širdims.

Dalia Dėdinskaitė yra viena ryškiausių jaunosios kartos Lietuvos smuikininkių, respublikinių bei tarptautinių konkursų laureatė. Nuo 2017 metų – didžiausio pasaulyje muzikos universiteto Vienoje įžymaus austrų profesoriaus Christian Altenburger klasės asistentė.

Violončelininkas Glebas Pyšniakas būdamas 14 metų kaip solistas debiutavo su Lietuvos kameriniu orkestru (dirigentas prof. Saulius Sondeckis) Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje.

Šiandien legendinės violončelininkės Natalijos Gutman auklėtinis pasirodo garsiausiose pasaulio salėse, tokiose kaip Vienos „Musikverein“, Amsterdamo „Concertgebouw“, Maskvos konservatorijos Didžiojoje salėje. 2006 metais už Lietuvos vardo garsinimą G. Pyšniaką apdovanojo Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus.

Akordeonininkas Tadas Motiečius per pastaruosius dešimt metų pasirodė begalėje Europos scenų ir festivalių, dalyvavo tarptautiniuose seminaruose ir projektuose. Tadas yra tapęs Karalienės Mortos premijos ir daugiau nei trisdešimties Lietuvos bei tarptautinių konkursų laureatu. Akordeonininkas aktyviai koncertuoja Lietuvoje įsitraukdamas į unikalius projektus, bendradarbiaudamas su įvairialypiais kūrėjais.

Tagi Marijampolė Music Park festivalio vakare “Tango gyvenimas/Vida del Tango” klausytojų laukia puikios muzikos, žavingų šokių ir nesuvaidintų emocijų pliūpsnis....

Tiesioginę renginio transliaciją stebėkite rugpjūčio 29 d. 19 val. portale lrytas.tv ir lrytas.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.