Jauki ir poetiška rudens sezono pradžia Paliesiaus dvare

Rudens sezoną Paliesiaus dvaras pasitiks su itin įvairialype programa, skirta jaukiems vakarams su muzika.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-09-03 15:05

Rugsėjo mėnesį vyks net keturi muzikantų pasirodymai, iš jų tris surengs atlikėjai, kurių vardai puikiai žinomi užsienyje.

Kviečiame jus atvykti ir pasinerti į subtilią garsų oazę gamtos apsuptyje, kur galėsite pasigrožėti jau po truputį raustančiomis medžių lajomis ir pripildyti savo sielos gelmes muzikos bei poezijos.

Rugsėjo 9 d. – Amerikiečių Borowsky kvartetas

„The American Virtuosi“ – tai Borowsky šeimos kvartetas, kuriantis energingą, gyvybės ir žavesio kupiną muziką.

Ansamblis atlieka originalius šiuolaikiškus autorinius kūrinius, jautriai interpretuoja legendinių kompozitorių muziką, stebina įdomiais gyvais pasirodymais. „Amerikos virtuozų“ koncertai ir meistriškumo kursai – tarsi solo ir kamerinės muzikos derinys.

Toks koncertavimo modelis leidžia pasireikšti kiekvieno šeimos nario asmenybei, kiekvienam perteikti gyvenimo patirtį ir uždegti klausytojus bei dalyvius savo gyvybe trykštančia energija.

Borowsky šeimos nariai jau nuo 1993 metų savo muzika skatina visuotinį bendruomeniškumo jausmą kasmet sugrodami net po penkiasdešimt koncertų visame pasaulyje, vesdami meistriškumo kursus bei kitokio pobūdžio interaktyvius seminarus.

„The Amecan Virtuosi“ diskografijoje – septyni kompaktiniai diskai ir net du DVD, kuriuose galima rasti ne tik šiuolaikinių kompozitorių muzikos, bet ir atlikėjų autorinių darbų.

Rugsėjo 12 d. – Tordas Gustavsenas

Rugsėjo 12 d. pianistas, kompozitorius, džiazo superžvaigzdė, „Grammy“ laureatas Tordas Gustavsenas ir jo trio (T. Gustavsenas – fortepijonas, Sigurdas Hole – kontrabosas, Jarle Vespestadas – būgnai) atvyksta į Paliesiaus dvarą vieninteliam koncertui Lietuvoje.

„Jo melodijos – hipnotizuojanmai stiprios“, – teigia britų leidinys „The Guardian“. „Kiekviena nata tobulai sudėliota“, – rašo „The Times“. „Jis visiškai įtraukiantis ir stebuklingas“, – taip vieną Tordo įrašų apibūdina džiazo biblija vadinamas JAV žurnalas „Downbeat“.

Muzikantas yra be galo gerbiamas muzikos kritikų, tarp daugybės T. Gustavseno apdovanojimų puikuojasi ir Norvegiškasis „Grammy“. 2003–2007 metais T. Gustavseno trio išleido tris albumus, kurie anot kritikų, pasižymėjo „įsimintinu skaidrumu“ bei „meditatyviais atspalviais“.

Albumai pavergė išrankią Norvegijos auditoriją, jų buvo parduota daugiau nei šimtas tūkstančių egzempliorių, o muzikantai už šį darbą 2005 metais laimėjo „Natjazz“ prizą.

Rugsėjo 22 d. – „Kad Lietuva neišsivaikščiotų“ Artėjant mėnesio pabaigai kviečiame jus į švelnumo ir tylos kupiną poezijos ir muzikos renginį „Kad Lietuva neišsivaikščiotų“, kuriame skambės ne tik Ričardo Mikutavičiaus (1935–1998) poezija, bet ir Johanno Sebastiano Bacho, Balio Dvariono, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio, Jeronimo Kačinsko, Charles'io Gounod, Edwardo Elgaro ir Mindaugo Urbaičio muzika.

Programoje dalyvaus aktorė Dalia Stonytė, smuikininkas, Lježo (Belgija) tarptautinio styginių kvartetų konkurso laureatas prof. Petras Kunca, pianistė, M. K. Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkurso laureatė Živilė Karkauskaitė ir kompozitorius prof. Mindaugas Urbaitis.

Rugsėjo 29 d. – Artūras Anusauskas

„Vienas ryškiausių Lietuvos džiazo pianistų solistų, grupių lyderis ir kompozitorius. Savo simpatijas nuolat dalijantis tarp džiazo ir akademinės muzikos, kūryboje elegantiškai derina džiazo bei akademinės muzikos raiškos priemones.

Pianistas išsiskiria skambesio estetika, virtuoziškumu, klasikinių fortepijoninių džiazo stilių išmanymu bei neretai polifonizuotu melodinių linijų plėtojimu, per kurį skverbiasi akademinė logika. Bemaž tris dešimtmečius muzikuojantis pianistas pastaraisiais metais pasirodo solo ir su savo kvartetu.

Artūras Anusauskas taip pat dirba pedagoginį darbą, komponuoja ir aranžuoja. Originalios jo kompozicijos (tokios kaip baladė „Išgirsk mane“ ar „Nuotaka upė“) pretenduoja į lietuviško džiazo standartą“, – apie A.Anusauską rašo džiazo muzikos kritikė ir radijo laidų vedėja Jūratė Kučinskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas