Nužudytos aktorės Sharon Tate sesuo palaimino Quentino Tarantino filmą apie tragediją

Charleso Mansono sektos narių nužudytos aktorės Sharon Tate sesuo Debra (65 m.) pakeitė nuomonę apie būsimą Quentino Tarantino (55 m.) filmą „Kartą Holivude“, pasakojantį apie baisius 1969-ųjų įvykius Los Andžele.

Pagrindinius vaidmenis filme „Kartą Holivude“ atlieka B.Pittas ir L.DiCaprio.
Pagrindinius vaidmenis filme „Kartą Holivude“ atlieka B.Pittas ir L.DiCaprio.
Į Sh.Tate persikūnijo aktorė M.Robbie.
Į Sh.Tate persikūnijo aktorė M.Robbie.
D.Tate palaimino filmą, pasakojantį apie jos sesers nužudymą.<br>Nuotr. iš „Instagram“.  
D.Tate palaimino filmą, pasakojantį apie jos sesers nužudymą.<br>Nuotr. iš „Instagram“.  
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 3, 2018, 7:12 PM

Režisierius Q.Tarantino susitiko su D.Tate, papasakojo planuojamos juostos siužetą ir palenkė ją į savo pusę.

Ch.Mansono sektos narių nužudytos aktorės, režisieriaus Romano Polanskio žmonos Sh.Tate, kuri mirties akimirką buvo devintą mėnesį nėščia, sesuo palaimino Q.Tarantino filmą „Kartą Holivude“, pasakosiantį apie tuos įvykius.

D.Tate baiminosi dėl būsimo filmo, bet susitikusi su Q.Tarantino patikėjo jo „kilniais ketinimais“.

Moteris taip pat padėkojo režisieriui už tai, kad jis dviem savaitėmis nukėlė premjeros datą, – ji nesutaps su jos sesers nužudymo 50-osiomis metinėmis. D.Tate manymu, tai būtų buvę „vulgaru ir spekuliatyvu“.

Kai pasirodė pirmieji pranešimai apie naują Q.Tarantino filmą, D.Tate apie jį kalbėjo labai nepalankiai. Moteris pareiškė, kad garsenybėms nusispjauti į jos sesers istoriją, jos paprasčiausiai nori užsidirbti. Ji taip pat baiminosi, kad kinematografininkai šlovins Ch.Mansoną.

Filmo „Kartą Holivude“ veiksmas rutuliosis 1969-ųjų Los Andžele. Pagrindinis herojus Rikas Daltonas – TV serialų žvaigždė – su draugu ir dubleriu kaskadininku Klifu Butu bandys patekti į didįjį ekraną. R.Daltono kaimynystėje gyvens režisierius R.Polanskis ir aktorė Sh.Tate.

Filme pagrindinius vaidmenis atlieka Leonardo DiCaprio ir Bradas Pittas, o draugiją jiems palaiko dar šaunesnė negu „Nesunaikinamųjų“ komanda: Alas Pacino, Kurtas Russellas, Timas Rothas, Michaelas Madsenas, Margot Robbie, Dakota Fanning, Emile’is Hirschas ir Damianas Lewisas.

Nėščios Sh.Tate nužudymas laikomas vienu baisiausių XX amžiaus nusikaltimų. 1969-ųjų rugpjūčio pradžioje į Sh.Tate ir jos vyro R.Polanskio namus įsiveržė Ch.Mansono sektos nariai ir žiauriai susidorojo su visais ten buvusiais žmonėmis.

Pats režisierius tuo metu buvo Londone – rengėsi kurti filmą „Delfino diena“ (The Day Of The Dolphin).

Pas 26 metų Sh.Tate tuo metu viešėjo draugai Jay Sebringas, Wojciechas Frykowskis ir Abigail Folger.

Pirmąja auka tapo 18-metis studentas Stevenas Parentas, tuo metu automobiliu važiavęs iš namo, kuriame valytoju dirbo jo draugas, kiemo.

Nušovę jaunuolį žudikai įsiveržė į namą ir nužudė visus kitus. Nusikaltimo vietoje jie paliko užrašą „pig“ („kiaulė“), išvedžiotą Sh.Tate krauju.

Sektos nariai buvo sučiupti ne iš karto ir atsitiktinai – vienas užpuolimo dalyvių pasigyrė savo darbeliais ir tai padėjo policijai užčiuopti pėdsaką.

Ch.Mansoną, nors jis ir nedalyvavo jaunos aktorės nužudyme, teismas pripažino žiaurių nusikaltimų įkvėpėju ir organizatoriumi (Sh.Tate ir jos svečiai – ne vienintelės komunos aukos). Jam buvo paskirta mirties bausmė, bet vėliau pakeista įkalinimu iki gyvos galvos. Ch.Mansonas išsėdėjo kalėjime iki 2017-ųjų ir mirė sulaukęs 83 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.