Vilniečių širdis džiugins muzikos filosofas iš Anglijos

Jis puikiai groja gitara, o kuria ne prie kompiuterio ir užrašinėja natas ne ant popieriaus. Jis repetuoja ne studijoje, o ant vandenyno kranto arba vienoje seniausių tūkstančius metų menančioje Anglijos bažnyčioje. 

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Kasteckaitė

Sep 27, 2018, 9:35 AM

Jis pirmiausia išgyvena muziką savyje, įsiklauso, pajunta, o tuomet kuria ir groja. Štai toks gitaristas ir kompozitorius iš Anglijos Peter-Jack Rainbird spalio 13 dieną Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje pristatys savo albumą „Unravel“ bei apdovanos klausytojus savo pačiais naujausiais kūriniais.

Peter-Jack groja senovine elektrine gitara ir unikaliais rankų darbo pedalais, kurdamas galingus emocinius peizažus savo muzikoje. 

Jo kūrybos įkvėpimo šaltinis – gamta, jos garsai, garsų tėkmė ir įsiklausymas į mus supančią erdvę. Tai subtili, meditatyvinė ir daugiasluoksne harmonija skambanti muzika, kurią pats kompozitorius ir atlikėjas apibūdina kaip garso tėkmė („Sound-Escape“).

„Unravel“ koncerto muzika perneš klausytojus į stulbinantį garso ir tylos tyrinėjimą. Ji idealiai tinka giliam atsipalaidavimui ir nusiraminimui. Ši muzika atspindi ramią gražios Britų Kolumbijos Apsaugos salos, kuriame buvo įrašytas „Unravel“ albumas, dvasią.

Muzikos albumo „Unravel„ įrašymui buvo reikalingos tam tikros techninės sąlygos, kad būtų sukurta alchemija tarp mechanikos ir magijos. Visa įgarsinimo įranga turėjo tilpti į lagaminą, o bendras gitaros ir stiprintuvo svoris neturėjo viršyti 50 svarų. Albumas buvo įrašytas kaip vientisa gyva muzikos tėkmė, tiesiai į juostą – be jokio koregavimo ar apdorojimo.

Peter-Jack Rainbird groja ir dirba kartu su žymiais pasaulio muzikantais, tokiais kaip Tony Levin (Peter Gabriel), Pete Lockett (Massive Attack, Björk), Bob Lanois (U2) ir daugeliu kitų. Peter-Jack groja kaip pagrindinis scenos atlikėjas bei koncertuoja Wanderlust festivaliuose Š. Amerikoje, Australijoje ir Naujoje Zelandijoje, taip pat yra kviečiamas į įvarius tarptautinius gitaros festivalius. Jis yra pasirašęs sutartis su Sounds True bei Warner Brothers ir yra priskiriamas prie populiariausių įrašus leidžiančių muzikantų, kuriuos pripažįsta Amerikos įrašų kompanijos. Peter-Jack ne kartą grojo Jo Didenybei Tibeto Dalai Lamai.

Wanderlust įkūrėjas Sean Hoess sako: „Peter-Jack Rainbird yra vienas iš unikaliausių ir nepaprastų šiandienos muzikantų. Jo nuostabi kūryba pelnė tarptautinį žinomumą ir pripažinimą. Tai vienas iš talentingiausų ir svarbiausių mūsų laikmečio muzikantų.“

Leidybos kompanijos Sounds True įkūrėjo Tami Simon teigimu „Peter-Jack Rainbird ne tik įvaldė tradicinį atlikimą, tačiau pakėlė jį į visiškai kitą lygį, pridėdamas savo išskirtinį braižą ir savo kūrybine jėga bei balsu palikdamas amžiną pėdsaką kuriant visiškai naują muzikos stilių, kuriame susipina įvairios technikos bei stiliai, ir kuris yra savitas ir būdingas tik jam pačiam.“

Taigi, šis unikalus atlikėjas savo sukurtą muziką jau spalio 13 dieną pristatys Šv. Kotrynos bažnyčioje, Vilniuje. Pasinaudokite puikia galimybe atsipalaiduoti ir pasinerti į užburiančius gitaros garsus. Peter-Jack Rainbird labai laukia susitikimo su Lietuvos publika ir sako, kad „mano muzika jums leis išgirsti ne ką kitą, kaip jūsų pačių vidinį balsą, jūsų pačių muziką ir jūsų pačių tikrąjį aš“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų