Biblioteka jau skolina žaislus ir žaidimus į namus kaip knygas

Vinco Kudirkos viešoji biblioteka Kaune savo skaitytojams pasiūlė naujienų – atidarė pirmąją mieste žaisloteką ir pabėgimo kambarį.

Ši nauja paslauga suteikė galimybę išmėginti naujus žaislus ar stalo žaidimus ir nusibodusius pakeisti naujais jų neperkant.<br> Organizatorių nuotr.
Ši nauja paslauga suteikė galimybę išmėginti naujus žaislus ar stalo žaidimus ir nusibodusius pakeisti naujais jų neperkant.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-25 14:19

Žaisloteka – tai žaislų biblioteka, kurioje žaislai ir stalo žaidimai skolinami į namus taip pat kaip knygos. Užsisakyti ir rezervuoti žaislus ar žaidimus galima ir internetu, o skolinami jie dviejų savaičių laikotarpiui. Naudojimasis žaislotekos paslaugomis nemokamas – reikia tik turėti bibliotekos skaitytojo pažymėjimą.

Ši nauja paslauga suteikė galimybę išmėginti naujus žaislus ar stalo žaidimus ir nusibodusius pakeisti naujais jų neperkant.

Kurdama žaisloteką biblioteka kreipėsi į kauniečius, kviesdama prisidėti prie šio neeilinio projekto. Žaisloteką parėmė ir bibliotekos skaitytojai, ir organizacijos bei įmonės.

Švenčių proga biblioteka dovanojo kauniečiams ir nemokamą pabėgimo kambarį. Profesionalių pabėgimo kambarių kūrėjų pagal Šerloko Holmso tematiką sukurtas užduočių kambarys veikia ten pat, kur ir žaisloteka, – bibliotekos Z.Kuzmickio padalinyje Žaliakalnyje.

Pabėgimo kambariai – tai viena populiariausių pramogų šiuo metu. Įvairūs galvosūkiai, tematiniai kambariai perteikia gausybę puikių emocijų, o komanda, patekusi į tokią erdvę, gali pasijusti pagrindiniais filmo herojais vykdydama pačias netikėčiausias misijas.

Šio bibliotekoje įkurto pabėgimo kambario lankytojai taps sekliais, kurie per 30 minučių turės pabėgti iš Šerloko Holmso paspęstų spąstų. Nuotaikingas ir įtraukiantis žaidimas sukurtas pirmą kartą bandantiems tokią pramogą žaidėjams, šeimoms bei vaikams, tačiau savo jėgas pasitikrinti galės ir patyrę pabėgimo kambarių ekspertai.

Pasak kambario kūrėjo Sauliaus Klusausko, kuriant kambarį bibliotekai tikru iššūkiu tapo sugalvoti užduotis, kurios būtų įkandamos ir vaikams, tačiau ne per lengvos suaugusiems. Tačiau, anot jo, tai puikiai pavyko, tad kambarys itin tinka šeimoms, norinčioms turiningai praleisti laiką drauge.

Pirmieji Šerloko Holmso užduočių kambarį išbandyti galimybę turėjo žaislotekos atidaryme apsilankę svečiai. Dabar kambarys atviras visiems – tereikia suburti 4–5 žmonių komandą ir rezervuoti laiką telefonu. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.