Gardžios aristokratiškos Užgavėnės šį savaitgalį rengiamos Valdovų rūmuose

Valdovų rūmų muziejus siūlo prisiminti istorines Užgavėnių tradicijas Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rezidencijoje ir smagiai paminėti Užgavėnių šventę muziejuje!

 Valdovų rūmai kviečia vyti žiemą iš kiemo.<br> Valdovų rūmų nuotr.
 Valdovų rūmai kviečia vyti žiemą iš kiemo.<br> Valdovų rūmų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2019, 2:12 PM, atnaujinta Feb 28, 2019, 5:04 PM

Šių metų Užgavėnių dienos programoje didelis dėmesys skiriamas ne tik kaukėms ir persirengėliams, bet ir maistui – vienam pagrindinių bet kokios šventės atributų.

2019 m. kovo 2 d., 10.00–18.00 val.Valdovų rūmai

PROGRAMA

11.00–15.00 | Meninė studija „Pasigaminkime kaukę“ Edukacinė erdvė autentiškų mūrų aplinkoje (I maršrutas)

Kviečiame šeimas su vaikais ir visus, mėgstančius kurti, pasigaminti šventinių Užgavėnių kaukių ir jomis pasipuošus pasivaikščioti po rūmų menes, kaip tai darydavo rūmų damos ir dvariškiai.

Apsilankymas su muziejaus bilietu.

12.00 ir 15.00 | Edukacinis užsiėmimas „Maisto istorija: nuo Dioniso iki Rugučio, nuo Venecijos iki Vilniaus“

Per užsiėmimą muziejaus ekspozicijoje ieškosime archeologinių kasinėjimų metu aptiktų įrankių bei indų, sužinosime, kaip atrodė tiek akmens amžiaus klajoklio, tiek ir Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovo stalas, kada ir iš kur atsirado Užgavėnių tradicijos, paprotys persirengti, papasakosime, kokiomis pramogomis karnavalo svečius mėgo lepinti Medičiai Florencijoje bei Jogailaičiai Vilniuje.

Smalsuoliams atsakysime į klausimą, kodėl per Užgavėnes kepame blynus, atskleisime, kokį persišką skanumyną karnavalo svečiams patiekė Radvilos.

Ar žinojote, kad per Užgavėnių puotas mūsų valdovai ir didikai smagindavosi vaizduodami „pasaulį atvirkščiai“ ir, persirengę karnavaliniais rūbais, pavirsdavo paprastais kaimiečiais bei miestiečiais? Užsiėmimo pabaigoje turėsite galimybę išbandyti šią seną karnavalų tradiciją ir pasipuošti istorinėmis kario, valdovo ar didikės aprangos detalėmis. (Reikalinga registracija muziejaus tinklalapyje).

Edukacinių užsiėmimų kainos mokiniams, studentams, senjorams – 1,00 Eur, 5–7 metų vaikams – 0,50 Eur, suaugusiesiems – 3,00 Eur. Šeimos bilietai: mažos šeimos (1 suaugusysis + 1–3 vaikai) – 3,50 Eur, didelės šeimos (2 suaugusieji + 1–3 vaikai) – 6,50 Eur.  Vaikams iki 5 metų, vaikų ir vaikų globos namų auklėtiniams, neįgaliesiems – nemokamai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.