Mirė Rusijos aktorius Vladimiras Etušas

Eidamas 97-uosius metus šeštadienį mirė SSRS liaudies artistas Vladimiras Etušas, Rusijos naujienų agentūrai pranešė J.Vachtangovo teatras. V.Etušas mirė ligoninėje, į kurią buvo atvežtas penktadienį.

 Aktorius J.Etušas visą gyvenimą vaidino Maskvos J.Vachtangovo teatre.<br> Nuotr. iš Maskvos J.Vachtangovo teatro archyvo
 Aktorius J.Etušas visą gyvenimą vaidino Maskvos J.Vachtangovo teatre.<br> Nuotr. iš Maskvos J.Vachtangovo teatro archyvo
 J.Etušas filme  „Kaukazo belaisvė“.
 J.Etušas filme  „Kaukazo belaisvė“.
V.Etušas filme „Ivanas Vasiljevičius keičia profesiją“.
V.Etušas filme „Ivanas Vasiljevičius keičia profesiją“.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-03-09 13:30, atnaujinta 2019-03-09 17:38

V.Etušas gimė Maskvoje. Jo pase buvo padaryta klaida: jo motina dokumentuose pakeitė sūnaus gimimo datą iš 1922-ųjų į 1923 metus. Ji norėjo, kad jis į armiją išeitų vėliau, tačiau gyvenimas pasisuko kitaip. 1941 m. V.Etušas įstojo Boriso Ščiukino teatro mokyklą kaip laisvasis klausytojas, bet, užgriuvus karui, savanoriu išėjo į frontą.

V.Etušas kariavo Kaukazo kalnuose, dalyvavo išlaisvinant Rostovą prie Dono ir Ukrainą. 1944 m. buvo sunkiai sužeistas ir demobilizuotas. 1945 m. baigė B.Ščiukino teatro mokyklą ir buvo priimtas į Maskvos J.Vachtangovo teatro trupę, kurioje ir vaidino visą gyvenimą.

V.Etušas, atidavęs scenos menui daugiau nei 70 metų, suvaidino per šimtą vaidmenų. Vaidino Williamo Skakespeare'o, Moliere'o, Bernardo Shaw pjesėse.

Kine jis debiutavo 1953 m. istoriniame Michailo Romo filme „Admirolas Ušakovas“. Ypač tapo žinomas savo vaidmenimis Leonido Gaidajaus komedijose „Kaukazo belaisvė“, „Dvylika kėdžių“, „Ivanas Vasiljevičius keičia profesiją“, taip pat filme vaikams „Buratino nuotykiai“, miuzikle „Birželio 31-oji“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.