Tarp „Kino pavasario“ kulinarinių filmų – istorija apie jaunąjį Jamie Oliverį

Kovo 21-ąją prasidėsiantis „Kino pavasaris“ pristatė tris kulinarinius filmus: istoriją apie virtuvės vunderkindą Flynną McGarry, pasakojimą iš saulėtosios Ispanijos apie alyvuogių aliejų ir jo someljė bei sparčiai Lietuvoje išpopuliarėjusio japonų patiekalo ramenų kulinarinę kelionę.

Vos sulaukęs dvylikos, filmo „Šefas Flynnas“ herojus F.McGarry jau ruošė aukštajai maisto kultūrai prilygstančius šedevrus šeimos name įkurtame restoranėlyje.
Vos sulaukęs dvylikos, filmo „Šefas Flynnas“ herojus F.McGarry jau ruošė aukštajai maisto kultūrai prilygstančius šedevrus šeimos name įkurtame restoranėlyje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2019, 10:52 AM

Programą atidarė bene ryškiausias festivalio kulinarinis filmas „Šefas Flynnas“. Režisierius Cameronas Yatesas fiksuoja jaunojo talento kelią. Vos sulaukęs dvylikos, F.McGarry jau ruošė aukštajai maisto kultūrai prilygstančius šedevrus šeimos name įkurtame restoranėlyje. Penkiolikos tapo „The New York Times Magazine“ viršelio veidu. Šiandien jam dvidešimt ir jis vadovauja vienam populiariausių Niujorko restoranų, o žiniasklaida jį jau seniai lygina su legendiniu Jamie Oliveriu.

„Reaguodami į F.McGarry sėkmės istoriją, norėjome parodyti, kad ir mes turime tokių pavyzdžių, tad šį vakarą pasikvietėme Rytį Doronenkovą. Šešiolikos jis jau dirbo virtuvėje, o dabar, 21-erių, vaikinas yra Vilniaus restorano „Mason“ pagrindinis virtuvės vadovas.

Tokie pavyzdžiai ne tik įkvepia siekti svajonių, bet ir primena, kad vien įgimto talento nepakanka, reikės dar ir daug dirbti. Puikus pavyzdys yra ir Rytis, ir kiti jaunosios kartos kulinarai, kurie sparčiai tobulėja ir kelia Lietuvos kulinarijos lygį“, – pasakojo ilgamečio festivalio kulinarinių filmų partnerio „Santa Maria“ rinkodaros vadovas Valdas Šidla.

„Daug ir sunkiai dirbti“, – lakoniškai pritardamas, visai kaip F.McGarry, profesinės sėkmės priežastį nurodė R.Doronenkovas. Jis drauge su virtuvės vadovu Artūru Braslausku vakaro metu ruošė meksikietiškus užkandžius takus.

Antrame kulinariniame filme į apetitą keliančią kelionę po alyvuogių aliejaus meką Chaeną drauge pasiims režisierius José Luísas Lópezas Linaresas. Filme „Chaenas – ypač tyro aliejaus kraštas“ atskleidžiamas neatrastas mažai pažįstamo Ispanijos regiono grožis. Čia alyvuogių aliejus – ne tik svarbiausia maisto sudedamoji dalis, bet ir gyvenimo būdas.

Vienintelis šių metų vaidybinis kulinarinis filmas – kino meistro Erico Khoo spalvinga drama „Ramenai“. Jaunasis kulinaras palieka gimtąjį miestelį Japonijoje ir leidžiasi į kulinarinę kelionę po Singapūrą, kur ieško tiesos apie savo praeitį. Režisierius suteikia žiūrovui galimybę pabūti magiškų skonių ir kvapų bei nepaprasto susikaupimo kupinoje ramenų virtuvėje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.