Mirė žymus kino režisierius Georgijus Danelija

Rusijos spauda pranešė, kad mirė žymus kino režisierius Georgijus Danelija. Jam buvo 88 metai. Vasario pabaigoje G.Danelija kreipėsi į medikus dėl plaučių problemų, kurios jį kamavo jau daugelį metų. Režisierius buvo paguldytas į ligoninę dėl plaučių uždegimo.

 Režisierius Georgijus Danelija.<br> culture.ru nuotr.
 Režisierius Georgijus Danelija.<br> culture.ru nuotr.
 „Kin-dza-dza“.<br> Filmo kadras.
 „Kin-dza-dza“.<br> Filmo kadras.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-04-04 15:17, atnaujinta 2019-04-04 15:54

Norėdami stabilizuoti kvėpavimo procesus gydytojai buvo jam sukėlę dirbtinę komą. Vėliau režisierių sėkmingai iš jos išvedė. Kovo mėnesį jo žmona Galina Jurkova-Danelija sakė, kad menininko sveikata smarkiai pagerėjo, tačiau gydytojai kol kas nežada išleisti jo iš ligoninės.

Apie mirtį žiniasklaidai pranešė režisieriaus artimieji, rašoma portale „gazeta.ru“. Režisierius mirė sustojus širdžiai. Gydytojų pastangos jį reanimuoti buvo bevaisės.

Garsiausi G.Danelijos filmai – „Aš vaikštau po Maskvą“, „Afonia“, „Mimino“, „Rudens Maratonas“, „Kin-dza-dza“. Jis rašė scenarijus savo ir kolegų filmams. Tarp jų ir „Sėkmės džentelmenams“.

G.Danelija gimė 1935 m. rugpjūčio 25 dieną Tiflise (vėliau pervadintame į Tbilisį). Jam buvo vos metai, kai šeima persikėlė gyventi į Maskvą. 1955 metais jis baigė Maskvos architektūros institutą, o 1956 m. įstojo į Aukštuosius režisierių kursus, kuriuos baigė 1959 metais. Dirbo kino studijoje „Mosfilm“.

Režisierius yra pelnęs apdovanojimų Kanų, Venecijos, San Sebastiano ir kituose kino
festivaliuose, Rusijoje gavęs prestižinius kino „Auksinio erelio“ ir „Nikos“ apdovanojimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.