Valdovų rūmų muziejus plečia tarptautinių ryšių tinklą

Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai nuo šiol yra ir Europos senosios muzikos tinklo (REMA) narys. Tai antra Lietuvos kultūros institucija, priklausysianti šiam tinklui.

Valdovų rūmai priimti į Europos senosios muzikos tinklą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Valdovų rūmai priimti į Europos senosios muzikos tinklą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-05 11:49

REMA vienija 88 organizacijas 21-oje Europos šalyje.

„Narystė tinkle REMA padeda plėtoti kultūrinį bendradarbiavimą ir ryšius tiek su kitomis kultūros organizacijomis, tiek su įvairiais atlikėjais visoje Europoje.

Atsižvelgus į šios organizacijos narių įvairovę, galima teigti, kad atsiveria plačios galimybės keistis patirtimi, konsultuotis įvairiais nematerialiojo paveldo klausimais, rengti bendrus senosios muzikos projektus, publikacijas, konferencijas, seminarus arba vykdyti ekspertų mainus, skleisti Lietuvos kultūrinio turizmo ir kitą Valdovų rūmų muziejaus informaciją“, – sakė Valdovų rūmų muziejaus Renginių skyriaus koordinatorius Vytautas Gailevičius. Jis atstovavo muziejui REMA generalinėje asamblėjoje Jorke, Jungtinėje Karalystėje.

Kovo 28–30 dienomis vykusiame susitikime delegatai iš įvairių Europos šalių dalyvavo įvairiose paskaitose, praktiniuose užsiėmimuose, diskusijose, senosios muzikos atlikėjų programų pristatymuose, dalijosi įvairiomis idėjomis.

V.Gailevičiaus teigimu, nemaža dalis Europos senosios muzikos tinklo REMA narių yra gerai žinomos institucijos. Su jomis tokiu būdu Valdovų rūmų muziejus galės užmegzti kokybiškų ir brandžių projektų lydimą partnerystę.

2000 m. Ambronė (Prancūzija) miestelyje įkurto tinklo REMA misija – būti pirmaujančiu Europos senosios muzikos organizacijų tinklu, supažindinti su šia muzika, ją populiarinti, skatinti jaunuosius menininkus atlikti senąją muziką ir kt. Viena sparčiai populiarėjančių organizacijos iniciatyvų – Europos Tarybai pasiūlė minėti Europos senosios muzikos dieną. Prie šio projekto jau kelerius metus jungiasi ir Valdovų rūmų muziejus.

Tai ne pirma Valdovų rūmų muziejaus narystė tarptautinėje organizacijoje. Šiuo metu muziejus yra ir Tarptautinės muziejų tarybos (ICOM), Pilių ir muziejų aplink Baltijos jūrą asociacijos ir kitų tarptautinių organizacijų narys.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.