Mirė spaustuvininkas, mecenatas Petras Kalibatas

Sekmadienį po ilgos ir sunkios ligos Vilniuje mirė spaustuvininkas, leidėjas bei mecenatas 71 metų Petras Kalibatas, pranešė artimieji.

 Netektis.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Netektis.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2019, 11:55 AM, atnaujinta Apr 29, 2019, 12:22 PM

Iš Anykščių rajono kilęs P. Kalibatas Rusijoje, tuometiniame Leningrade, dabartiniame Sankt Peterburge, studijuodamas neakivaizdžiai įgijo inžinieriaus geologo specialybę. Lietuvai iškovojus nepriklausomybę, jis ėmėsi knygų leidybos verslo.

1994 metais P. Kalibatas įkūrė savo spaudos ir leidybos įmonę „Petro ofsetas“.

Bendrovės spausdintos knygos pelnė ne vieną apdovanojimą, įmonės išleista Pauliaus Normanto knyga „Baltas“ įrašyta į šalies rekordų knygą kaip ilgiausia lankstytina knyga Lietuvoje, o atkurti Kristijono Donelaičio „Metų“ ir Martyno Mažvydo „Katekizmo“ kūriniai buvo pirmieji faksimiliniai leidiniai šalyje.

P. Kalibatas daugelį metų buvo Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto kasmetinės premijos už kūrybiškiausią metų knygą mecenatas, įvairių kultūros leidinių bei šalies poligrafijos sektoriaus rėmėjas, Pasaulio anykštėnų bendrijos leidybos projektų organizatorius, šios bendrijos garbės narys, taip pat Lietuvos spaustuvininkų asociacijos tarybos narys bei Knygotyros ir dokumentotyros instituto įkurtos Knygos kolegijos pirmininkas.

P. Kalibatas šiais metais apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.