Įspūdinga gegužės programa Paliesiaus dvare

Šiltėjantys vakarai ir išsiilgta pavasario saulė kasdien vis labiau atgaivina kūną ir mintis. Artėjant vasaros sezonui, kas gali būti geriau nei malonus oras ir stulbinantis atlikėjas, užburiantis klausytojus savo pasirodymu estetiškoje aplinkoje? Melomanus, ir ne tik, galime nustebinti išskirtine gegužės mėnesio programa.

 Paliesiaus dvaras<br> Rengėjų nuotr.
 Paliesiaus dvaras<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-05-06 10:25, atnaujinta 2019-05-06 12:32

Šį mėnesį Paliesiaus dvare klausytojus džiugins klasikos, fortepijono bei džiazo koncertai ir kiekvienas galės atrasti sau bei savo šeimai artimą stiliaus nišą. Koncertų vietai būdinga išskirtinė akustika, leidžianti muzikai atsiverti visu grožiu.

Dėl išskirtinų garso savybių ši salė yra įvertinta ir pasaulinio lygio įrašų kompanijų, kurių viena – garsi klasikinės muzikos leidykla „Accentus Music“ savo naujausiems įrašams pasirinko būtent salės „Pasaga“ erdvę.

Paliesiaus dvaras yra apsuptas gamtos, jaukumo ir ramybės, kur atmosfera sutelkta į kokybišką poilsį muzikos mėgėjams, o nepamirštami potyriai yra iškalbingi. Tad skelbiame gegužės mėnesio programą.

VU kamerinis orkestras – gegužės 19 d. 14 val.

Vilniaus universiteto kamerinis orkestras, kurį įkūrė fleitininkas ir pedagogas Paulius Bernardas Koncė, išaugo iš 1979 metais pradėjusio repetuoti mažo kamerinio ansamblio. Orkestras kiekvienais metais pasipildo vis naujais gabiais universiteto studentais, todėl tai visada jaunas ir kūrybiniu polėkiu trykštantis muzikos mėgėjų kolektyvas, kuriame groja įvairių fakultetų studentai. Dauguma jo dalyvių – Vilniaus B.Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos auklėtiniai. Gausiame orkestro repertuare muzika nuo puošniojo baroko iki šių dienų populiarios muzikos.

VU kamerininis orkestras yra surengęs daugiau nei 750 koncertų, kurių didžioji dalis skambėjo Vilniaus universitete. Taip pat orkestras atlieka ir gražią kultūrinę misiją nuolatos rengdamas koncertus mažų Lietuvos miestelių bažnyčiose ir dvaruose.

Orkestro atliekama muzika skambėjo Venecijoje, Romoje, Paryžiuje, Maskvoje, Ženevoje, Meksike, Maltoje, Sank Peterburge, Hagoje, Liuksemburge, Rygoje, Budapešte, Bolonijoje, Minske. 2017 m. liepos mėn. VU kamerinis orkestras konkurse „World Orchestra Festival“ Vienoje (Austrija) laimėjo Aukso prizą ir buvo apdovanotas specialiu žiuri garbės sertifikatu kaip geriausias kolektyvas. Taip pat koncertavo garsiojoje Vienos „Musikverein“ salėje.

2018 m. Lietuvos šimtmečio proga koncertavo Norvegijoje ir dalyvavo prestižinėje  Kinijoje rengiamo MISA (Musik in The Summer Air) pasaulio jaunimo orkestrų stovykloje. Koncertavo Pekino universitete, Šanchajaus Vasaros teatro ir Filharmonijos salėse.

Orkestras yra išleidęs dvi kompaktines plokšteles, daug jo įrašų skamba per Lietuvos radiją, yra nuolatinis Muzikų rėmimo fondo rengiamų ciklų jaunimui „Alma Mater musicalis“ dalyvis. Bendradarbiauja su ansambliu „Canto Fiorito“ ir Lietuvos muzikos ir teatro akademija.

Dmitri Levkovičius (Ukraina/Kanada) ir Agnė Radzevičiūtė (Lietuva). Fortepijono rečitalis – gegužės 24 d. 19 val.

„Širdimi išjaustos melodijos ir ryškios emocijų bangos“ (leidinys „Broad Street Review“);  „Neeilinis meninis rafinuotumas“ (dienraščio „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ muzikos apžvalgininkas);  „Dmitri Levkovičius jaučia ir suvokia muziką kur kas geriau negu dauguma jaunų pianistų“ (žurnalas „American Record Guide“). Tokiais atsiliepimais apie kanadiečių pianistą Dmitri Levkovičių mirga pasaulinių leidinių puslapiai.

Džiaugiamės galėdami pranešti, kad D.Levkovičius su pianiste Agne Radzevičiūte gegužės 24d. atvyksta į Lietuvą koncertuoti Paliesiaus dvare.

Ukrainoje gimęs, Kanados ir Izraelio pilietybes turintis, bet Jungtinėse Valstijose gyvenantis pianistas ir kompozitorius D.Levkovichius (g. 1979) ne kartą kritikų buvo liaupsintas ir išgirtas. Pianizmo meistrystės jis mokėsi pas Sergejų Babajaną, o kompozicijos – Curtis muzikos institute Filadelfijoje.

Jis yra laimėjęs 20 tarptautinių konkursų Vokietijoje, Kinijoje, Portugalijoje, Italijoje ir Jungtinėse Valstijose. Be to, jam net kelis kartus buvo skirtas publikos simpatijų prizas ir ypatingieji konkursų apdovanojimai, pavyzdžiui, už geriausią Fryderyko Chopino kūrinių atlikimą.

Dmitri yra koncertavęs ne vienoje pasaulinio garso scenoje: Frankfurto Senojoje operoje, Berlyno filharmonijos Didžiojoje salėje, Pekino nacionaliniame menų centre, Gulbekiano fondo salėje Lisabonoje, Eliziejaus laukų teatre Paryžiuje ir Niujorko „Carnegie Hall“. Jam teko skambinti su Klivlando, Kinijos nacionaliniu, Dresdeno filharmonijos, Gulbekiano, Marijos teatro ir daugeliu kitų žymių orkestrų, kuriems dirigavo tokie dirigentai kaip George Pehlivanianas, Markus Stenzas, Sebastianas Weigle, Valerijus Gergijevas ir kiti batutos meistrai.

Už 2016 metais išleistą Sergejaus Rachmaninovo 24 preliudų įrašą Dmitri nusipelnė ne tik tarptautinio kritikų pripažinimo, bet ir „International Classical Music Award“ nominacijos.

„Ypatingu jautrumu, įtaigumu išsiskirianti“ pianistė Agnė Radzevičiūtė džiugina klausytojus „nuoširdžia ir prasminga“ interpretacija  taip apie pianistės A.Radzevičiūtės pasirodymus atsiliepia leidinys „Septynios meno dienos“.

A.Radzevičiūtė debiutavo užsienyje jau dešimties metų per koncertinę turnė Šveicarijoje. Nuo tada ji koncertavo Belgijoje, Izraelyje, JAV, Kanadoje, Lenkijoje, Prancūzijoje, Rusijoje, Suomijoje, Vokietijoje.

Pianistė atliko Wolfgango Amadeaus Mozarto, F.Chopino fortepijoninius koncertus kartu su Lietuvos kameriniu, Kauno simfoniniu, Šv.Kristoforo kameriniu, Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos, Chagrin Valley Studio (JAV) orkestrais, vadovaujamais maestrų S.Evos, Donato Katkaus, Vytauto Lukočiaus, Martyno Staškaus, Roberto  Šerveniko.

Už aktyvią koncertinę veiklą ir Lietuvos garsinimą užsienyje Agnė buvo apdovanota Lietuvos prezidento, Švietimo ministerijos padėkomis. A.Radzevičiūtė yra tuzino tarptautinių konkursų laureatė ir prizininkė, F. Chopino tarptautinio konkurso jauniesiems pianistams Lenkijoje nugalėtoja, Karalienės Mortos premijos laureatė.

Pianistė su pagyrimu baigė Nacionalinę M.K. iurlionio menų mokyklą, kurioje mokėsi pas mok. ekspertę Violetą Lipniagovienę ir prof. Veroniką Vitaitę.

„Castor Stetson Jazz Ensemble“ (Lietuva) – gegužės 26 d. 14 val.

„Castor Stetson Jazz Ensemble“ – tai perspektyvių muzikantų grupė, vedama gitaristo ir kompozitoriaus Deimanto Balio. Kolektyvo programoje vien tik originalios kompozicijos, kuriose pinasi įvairūs muzikos stiliai, papildyti moderniosios džiazo kalbos elementais.

Per dvejus gyvavimo metus atlikėjai jau spėjo pasirodyti įvairiuose muzikos festivaliuose „Vilnius Mama Jazz" (Lietuva), „Vilnius Jazz" (Lietuva), „Elektrėnai Jazz" (Lietuva), „Freedom Jazz Festival" (Lenkija) bei kituose. „Vilnius Jazz Young Powe" konkurse (2018 m.) grupė laimėjo Didįjį prizą.

2019 metais surengė pirmąjį koncertų turą po Baltijos šalis. Šiuo metu kolektyvas rengia naują programą, įrašinėja albumą, daug koncertuoja Lietuvoje ir užsienyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.