Bilietai į pasaulinės operos žvaigždės Riikka Hakola koncertą tirpsta akyse

Birželio 2 dieną, 14 val., Paliesiaus dvare – išskirtinė galimybė savo akimis išvysti ir ausimis išgirsti Metropolitan operos žvaigždės ir jos trupės pasirodymas „Pasaga“ salėje!

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-05-27 09:52

Į pirmąjį koncertą bilietai jau išgraibstyti, todėl pasaulinę operos madoną pasikvietėme į sceną dar sykį. Jos unikalus ir stiprus balsas įkvėpė ne vieną kompozitorių specialiai jai kurti dainas ir orkestro kūrinius. Leiskimės įkvėpimai ir mes (gyvenimui, kūrybai, džiaugsmui).

Riikka Hakola Paliesiaus dvare lankėsi ir praeitų metų pavasarį. Tuomet dainininkė pristatė savo pasirodymą su pripažintais solistais bei muzikantais iš Vokietijos ir Suomijos. Riikka Hakola liko sužavėta Paliesiaus skliautų akustika, Lietuvos muzikos gerbėjų muzikiniu skoniu ir grįžta čia su nauja programa.

Tapti opera

Koncertas panardins jus į daugiadimensinį operos vizijų pasaulį. Išgirsti operos solistės Riikka Hakola dangišką balsą gyvai – tikra prabanga, dailininkė nepriekaištingai atlieka ir išjaučia ilgiausias ir sudėtingiausias solo partijas.

Į Paliesiaus dvaro salę „Pasaga“ Riikka Hakola su trupe atveža unikalų pasirodymą „La vie de Bohème“ Pučinio operos „Bohema“ motyvais, skirtą nedidelėms, kamerinėms erdvėms.

Vos 100 vietų talpinančioje salėje vienas garsiausių suomių sopranų mus kviečia ne šiaip pažvelgti į operą – mus kviečia ja tapti. Magiški balsai, temperamentingi personažai ir netikėti vaizdiniai žada nuausti aštriausių meninių pojūčių tinklą klausytojų pašonėje, regos lauke, dvasios klimate... O svarbiausia – kaip ir gyvenime, niekada negali žinoti, kokia bus tolimesnė įvykių seka.

Soprano aksomas

Niujorko Metropolitan operos solistė Riikka Hakola, kurios balsas jau 15 metų skamba tarp Suomijos nacionalinės operos teatro sienų, klausytojų širdis pavergė savo aksominiu sopranu, kuris, kaip rašo įtakingi kritikai, „kibirkščiuoja ir žėri įvairiausiomis vaivorykštės spalvomis“.

Per savo solinę karjerą atlikėja apkeliavo beveik visą pasaulį. Ji koncertavo su žymiais orkestrais ir dainininkais Skandinavijoje, Anglijoje, Vokietijoje ir JAV. Jos atliekamos partijos skambėjo „Metropolitan Opera“ Niujorke ir Didžiajame Maskvos teatre.

Violeta iš „La Traviatos“, Dona Ana bei Dona Elvyra iš „Don Žuano“, Rosina iš „Sevilijos kirpėjo“ bei daugybė kitų gerai žinomų solo partijų puošia šios atlikėjos repertuarą. Ji žinoma tiek dėl solinių pasirodymų su tarptautinį pripažinimą pelniusiais orkestrais bei žymiomis operos žvaigždėmis, tokiomis kaip Placido Domingo ar Ana Netrebko, tiek ir dėl rečitalių su fortepijonu.

Svaiginanti karjera

Riikka Hakola labiausiai garsinantis vaidmuo – Violeta iš „La Traviatos“, kurį ji atliko Stokholmo bei Kopenhagos karališkosiose operos teatruose, Oslo nacionaliniame operos teatre bei daugybėje kitų pasaulinio garso scenų. Riikka Hakola dainuoti mokėsi Sibelijaus akademijoje Helsinkyje, vėliau studijas tęsė Londone, Berlyne, Niujorke bei Milane.

Po studijų ji laimėjo pirmąją Kangasniemio konkurso premiją debiutuodama Gaetano Donizetti trijų dalių operoje „Lučija di Lamermur“ ir taip pradėdama savo svaiginančią karjerą ne tik Suomijoje, bet ir visame pasaulyje. Naujausias atlikėjos darbas yra Hannah Clavarin vaidmuo Suomijos nacionalinės operos pristatomoje operetėje „Linksmoji našlė“. Ji taip pat dalyvauja įvairiuose televizijos projektuose bei laidose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.