Garsus kino operatorius Algimantas Mikutėnas mini įspūdingą jubiliejų

Viena ryškiausių ir spalvingiausių Lietuvos kino pasaulio asmenybių Algimantas Mikutėnas, kolegų vadinamas tiesiog Miku, švenčia garbingą jubiliejų.

 A.Mikutėnas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 A.Mikutėnas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2019, 9:05 PM, atnaujinta May 29, 2019, 9:42 AM

Už jo pečių – daugybė darbų, filmuotų su iškiliais Lietuvos kino režisieriais Algimantu Puipa („Elektroninė senelė“, „Dievų miškas“, „Nuodėmės užkalbėjimas“), Gyčiu Lukšu („Žalčio žvilgsnis“, „Mėnulio Lietuva“), Raimundu Banioniu („Mano mažytė žmona“), Andriumi Šiuša („Ir jis pasakė jums sudie“), dokumentininkais Janina Lapinskaite („Stiklo šalis“, „Aktas“, „Šokanti ant stogų“), Algimantu Grikevičiumi, Artūru Pozdniakovu, Inesa Kurklietyte, Algimantu Maceina ir kitais.

Jubiliatą 70- mečio proga pasveikino ir už profesionalumą bei neįkainojamą indėlį į šalies kultūros puoselėjimą, lietuviško kino kūrimą padėkojo šalies ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

„Ne kiekvienas geba rasti viso gyvenimo pašaukimą ir dirbti savo darbą išdidžiai, su pagarba, nuolat siekdamas didžiausio meistriškumo. Menas formuoja išskirtines asmenybes, o kūrybingi žmonės kuria laisvą ir išsilavinusią visuomenę.

Jūsų išskirtinė veikla Lietuvos kino pasaulyje įprasmina atsidavimą menui, žmogui, visuomenei ir valstybei“, – pažymėjo sveikinime premjeras, linkėdamas jubiliatui stiprios sveikatos ir neblėstamos energijos.

Pavydėtinai jaunatviška kino legenda gimė 1949 m. gegužės 28 d. Rokiškio rajone, Juciuose. A.Malikėnas baigė Maskvos kinematografijos instituto Kino operatorių fakultetą. 1974 – 1992 m. Lietuvos kino studijoje, vėliau kitose studijose nufilmavo daugiau kaip 50 vaidybinių ilgametražių ir trumpametražių filmų, reklaminių ir muzikos klipų, kino kronikos siužetų, dokumentinių, mokslo populiarinamųjų filmų.

Kurdamas filmo nuotaiką, atskleisdamas personažų vidinę būseną operatorius meistriškai naudoja šviesą, spalvas, kadro kompoziciją.

Dar studijų metais A.Mikutėnas susituokė su aktore Gražina Baikštyte. Juodu užaugino dvi dukras – Mariją ir Viktoriją. Prieš ketverius metus pora tapo seneliais ir džiaugiasi anūke.

Algimanto Mikutėno 70-mečio šventė draugų ir kolegų – garsiausių Lietuvos kino kūrėjų ir aktorių – būryje vyks birželio 1 d.18 val. teatre „Vilniaus klasika“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.