Lytinio priekabiavimo skandalas Keviną Spacey aptalžė, bet nenugramzdino

Nepasitvirtino pranašystės, kad lytiniu priekabiavimu ir prievartavimu kaltinamo Kevino Spacey (59 m.) ekrane nebeišvysime, – vienas talentingiausių Holivudo aktorių vaidina naujame amerikiečių trileryje „Milijonierių klubas“.

Aktorius K.Spacey yra pelnęs kelias dešimtis apdovanojimų. 
Aktorius K.Spacey yra pelnęs kelias dešimtis apdovanojimų. 
 Seriale "Kortų namelis" K.Spacey partnerė buvo aktorėR.Wright.
 Seriale "Kortų namelis" K.Spacey partnerė buvo aktorėR.Wright.
Už vaidmenį filme „Amerikietiškos grožybės“ K.Spacey pelnė „Oskarą“.
Už vaidmenį filme „Amerikietiškos grožybės“ K.Spacey pelnė „Oskarą“.
Įsimintiną vaidmenį K.Spacey sukūrė filme „Deivido Geilo paslaptis“.
Įsimintiną vaidmenį K.Spacey sukūrė filme „Deivido Geilo paslaptis“.
Naujausias filmas, kuriame vaidina K.Spacey, -- „Milijardierių klubas“.
Naujausias filmas, kuriame vaidina K.Spacey, -- „Milijardierių klubas“.
Skandalas dėl K.Spacey kilo po A.Rappo (nuotr.) pareiškimo apie lytinį priekabiavimą. 
Skandalas dėl K.Spacey kilo po A.Rappo (nuotr.) pareiškimo apie lytinį priekabiavimą. 
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Aug 4, 2018, 3:32 PM

Aktoriaus K.Spacey filmografijoje – apie pusšimtis vaidmenų kine ir daugiau kaip 40 apdovanojimų, tarp jų – du „Oskarai“, Auksinis gaublys. Tačiau pernai jo karjera pakibo ant plauko dėl kaltinimų lytiniu priekabiavimu.

Ką dabar veikia K.Spacey, ar liko jo draugų tarp kolegų aktorių?

Atrodo, kad praėję metai buvo rekordiniai pagal lytinius skandalus, į kuriuos įsipainiojo garsenybės.

Tarp jų atsidūrė ir K.Spacey: aktorius ir dainininkas Anthony Rappas (46 m.) pareiškė, kad Holivudo garsenybė prieš daugelį metų bandė jį suvilioti, – A.Rappui tuomet buvo 14-a, o K.Spacey – 26 metai.

„Nežinau, ar teisingai supratau jo ketinimus, bet Kevinas bandė turėti su manimi lytinį kontaktą. Aš sugebėjau ištrūkti ir užsidaryti vonios kambaryje“, – prisiminė A.Rappas.

Kaltinimus išgirdęs K.Spacey nepuolė slėpti galvos smėlyje, ar kaltinti kolegos melu ir iškart reagavo į pareiškimą. Pasinaudodamas tviteriu jis atsiprašė A.Rappo, bet pabrėžė neprisimenantis šio incidento.

„Aš priblokštas šios istorijos ir tikrai neprisimenu to susitikimo prieš 30 metų. Jei buvo taip, kaip parašyta, tuomet nuoširdžiai atsiprašau už nederamą elgesį esant girtam. Apgailestauju, kad jausmai, kuriuos Anthony aprašė, persekiojo jį visus tuos metus“, – atgailavo aktorius.

Be to, K.Spacey prisipažino esąs homoseksualas: „Esu turėjęs santykių ir su vyrais, ir su moterimis. Dabar gyvenu kaip gėjus.“

Tokį atvirumą teigiamai įvertino anaiptol ne visi. Mat apie K.Spacey lytinę orientaciją Holivude ir taip daug kas numanė, o viešai prisipažindamas esąs gėjus jis tarsi bandė nukreipti dėmesį nuo esmės.

Skandalui įsisiūbavus buvo nutarta K.Spacey neteikti „Emmy“ apdovanojimo, o kompanija „Netflix“, kurianti kultinį TV serialą „Kortų namelis“, nusprendė nutraukti bendradarbiavimą su pagrindine jo žvaigžde.

Negana to, režisierius Ridley Scottas iš jau nufilmuotos juostos „Visi pasaulio pinigai“ išmetė visas scenas, kuriose vaidino šis aktorius, ir jų pervaidinti pakvietė kitą „Oskaro“ laureatą Christopherį Plummerį.

Žodžiu, K.Spacey karjera pradėjo ristis žemyn. Aktoriaus atstovas pareiškė, kad jo globotinis nutarė padaryti profesinę pertrauką, taigi artimiausiu metu nėra ko laukti filmų, kuriuose jis vaidintų.

Lieka tik spėlioti, ar K.Spacey numanė, kad ši sena istorija turės tokį atgarsį ir taip paveiks jo likimą.

Tačiau verta pabrėžti, kad kolegos į skandalą reagavo skirtingai.

Gana atsargiai apie aktorių atsiliepė kolegė iš TV serialo „Kortų namelis“ Robin Wright: „Mes su Kevinu bendraudavome per pertraukas tarp filmavimų, pokštaudavome ir juokdavomės, bet, tiesą sakant, nežinojau, koks jis žmogus. Aš tik žinojau, koks jis puikus aktorius.“

Bandydamas pateisinti jaunesnį brolį Randallas Fowleris papasakojo, kokia sudėtinga buvo jųdviejų vaikystė: tėvas žiauriai su jais elgdavosi, mušdavo ir prievartaudavo.

„Vaikystėje savo namuose – siaubo namuose – mes kentėme patyčias ir panieką. Kevinas kovojo su savo lytiškumu, visada neigė esąs gėjus.

Scenoje jis apsimesdavo kuo nors kitu, tai jam suteikdavo jėgų ir jį keitė. Jis atsikratė Fowlerio pavardės ir sugalvojo personažą – Keviną Spacey, kad paslėptų vidinį monstrą“, – kalbėjo Randallas.

Kanadiečių aktorius Ch.Plummeris, pakeitę K.Spacey R.Scotto filme, taip pat jį palaikė. „Labai liūdna dėl to, kas nutiko Kevinui. Jis yra nepaprastai talentingas aktorius, ir dėl to dar apmaudžiau“, – sakė jis.

O TV serialo „Bręstantis blogis“ žvaigždė Bryanas Cranstonas pareiškė esąs įsitikinęs, kad K.Spacey vertėtų duoti antrą šansą, tik pirmiausia jam reikėtų įveikti gydymo kursą.

Vis dėlto neigiamų komentarų apie K.Spacey buvo kur kas daugiau.

Jis iki šiol kaltinamas nederamu elgesiu. Štai visiškai neseniai aktorius Guy Pearce’as (50 m.) papasakojo, ką teko patirti dirbant su K.Spacey.

„Jis buvo nieko prieš duoti valią rankoms“, – pareiškė aktorius.

Tačiau ne visi pasekė režisieriaus R.Scotto ir kompanijos „Netflix“, nutraukusių bendradarbiavimą su K.Spacey, pavyzdžiu.

Lietuvos kino teatruose jau pasirodė filmas „Milijardierių klubas“, kuriame šis aktorius vaidina tegul ne pagrindinį, bet ryškų herojų.

Sunku pasakyti, ar „Amerikos grožybių“ žvaigždė patyliukais grįžta prie profesinės veiklos, juolab kad „Milijardierių klubas“ nufilmuotas gerokai iki skandalo.

Bet tai, kad ne visi paskelbė boikotą K.Spacey, suteikia vilties, jog jis dar pasirodys ekranuose.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.