Filmo „Vestuvės“ režisierius apmulkino prodiuserius: komedija virto tragikomedija

Vygantas Bachmackis, šiuo metu kino teatruose rodomos komedijos „Vestuvės“ režisierius, apgavo visus. Pasirašydami šio filmo kūrimo sutartį, prodiuseriai nė juodžiausiame sapne nesapnavo tokios įvykių kloties. 

 Filmo „Vestuvės“ kadras.
 Filmo „Vestuvės“ kadras.
 Filmo „Vestuvės“ kadras.
 Filmo „Vestuvės“ kadras.
 Filmo „Vestuvės“ kadras.
 Filmo „Vestuvės“ kadras.
 Filmo „Vestuvės“ kadras.
 Filmo „Vestuvės“ kadras.
Daugiau nuotraukų (4)

VšĮ „Film Jam“

2019-09-03 13:50, atnaujinta 2019-09-03 13:51

Filmas kino teatruose pasirodė rugpjūčio 9 dieną. Nepaisant portalų kultūros redaktorių ir kino žmonių gerų atsiliepimų, dalis žiūrovų, užuot palaikę jauną kūrėją, filmą apipylė piktais komentarais.

„Tai ką, man dabar nusižudyti?“ – retoriškai klausė režisierius. V.Bachmackio kolegos atskleidė, jog režisierius labai išgyvena ir kankinasi dėl to, kad žiūrovas neįžvelgė jo meninio sumanymo bei minties gilumo.

Filmo „Vestuvės“ kūrimas prasidėjo, kai V.Bachmackis, pamatęs garsaus teatro režisieriaus Oskaro Koršunovo spektaklį „Vestuvės“ pagal B. Brechto pjesę, užsidegė noru sukurti scenarijų ir pastatyti filmą. Susitikęs su prodiuseriais, įtikino juos, kad filmas bus ne tik originalus, bet ir juokingas produktas, pritrauksiantis žiūrovus kaip gera komedija. Prodiuseriai juo patikėjo, ir darbai prasidėjo.

Kuriant filmą, sudaromas jo biudžetas, scenarijus visada numato, ko bus galima tikėtis filmo gamyboje. Tačiau V.Bachmackis pradėjo keistai elgtis: reikalauti į filmavimo aikštelę atgabenti neįtikėtinus dalykus, filmuoti prabangiausioje aplinkoje, išnuomoti pačius brangiausius drabužius,— paskui juos tiesiog sunaikindavo, liepęs aktoriams šokti į vandenį ar šliaužioti po purvinas grindis tol, kol drabužiai suplyš. 

Režisieriaus įgeidžiai pasiekė tokį lygį, kad dėl begalinių repeticijų ir pasirengimo darbų, kurie jaunajam genijui vis neįtiko, filmavimo komanda dirbo ir po 24 val., pervargimas virto ašaromis ir demotyvacija. Negana to, režisierius įsimylėjo pagrindinę aktorę Dovilę Kondrotaitę ir pradėjo filmuoti begalines jos erotiškumą atskleidžiančias scenas. 

Jų galiausiai filme, turėjusiame pagal susitarimą būti lengva komedija, buvo per daug, ir montuotojai, susiėmę už galvos, nebežinojo, kur tas scenas dėti, ir iš viso, kam jų tiek daug reikia.  Galiausiai paaiškėjo, kad filmas nejuokingas,— greičiau keliantis daug klausimų, ir jo humoras yra ironiškas bei sarkastiškas.   

Filme veikia korumpuotas politikas Oskaras (filmo „Lošėjas“ žvaigždė, aktorius Vytautas Kaniušonis), dukros vestuves pasitelkęs rinkėjų palankumui pelnyti, sūnaus nuo sijono paleisti nenorinti ir manipuliuojanti jo meile jaunikio motina Rita (akt. Dainora Tautavičiūtė), vaizduojama per prievartą suvestų skirtingo socialinio sluoksnio šeimų konfrontacija. 

Jaunųjų Lauros (kylanti lietuviško kino žvaigždė Dovilė Kondrotaitė) ir Edgaro (gražuolis Oskaro Koršunovo kurso studentas Džiugas Gvozdzinskas) vestuvės yra balaganas, kurį atpažins kiekvienas šiuolaikinių lietuviškų vestuvių dalyvis. Visas šis chaosas bei ironiškas žvilgsnis į tai, kas turėtų tapti meilės triumfo švente, paverčia jas tikromis piktomis lietuviškomis vestuvėmis. O tuo  metu  jaunieji tik vestuvių metu susigriebia nesantys tikri, kodėl jie kartu ir ar myli vienas kitą. 

Komedija virto tragikomedija. Ji kelia šypseną, tačiau filme rodomi povandeniniai vingiai ir manipuliacijos palieka mus susimąsčiusius, atveda į savo pačių gyvenimus bei juose vykstančias mūsų ir mūsų artimųjų manipuliacijas vienų kitais. 

„Vestuves“ platintojai pristatė kaip lengvą komediją — tai, ko tikėjosi. Tačiau visi pasijuto apgauti. Tai, ką pamatėme premjeros dieną, buvo visai kitas Vyganto Bachmackio filmas. Todėl teko perdaryti iš anksto paruoštą filmo pristatymą ir atskleisti tiesą apie jo sukūrimą. 

Žiūrovai dar turi galimybę apsilankyti kino teatruose ir įvertinti režisieriaus V. Bachmackio kūrybinį darbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.