Į Kultūros tarybą siūloma skirti aktorę E. Gudavičiūtę ir menotyrininkę V. Ščiglienę

Į Kultūros tarybą vietoj dviejų atsistatydinusių narių siūloma skirti aktorę Elzę Gudavičiūtę ir menotyrininkę Vaidutę Ščiglienę. Šias kandidatūras teikiama tvirtinti Vyriausybei.

Lietuvos kultūros taryboje keičiasi du nariai.<br>M.Vizbelio nuotr.
Lietuvos kultūros taryboje keičiasi du nariai.<br>M.Vizbelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-06 15:13

E.Gudavičiūtė Kultūros taryboje turėtų pakeisti teatrologę Iną Pukelytę, tapusią Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus direktore, V.Ščiglienė – kultūros viceministrės pareigas pradėjusią eiti paveldosaugininkę Ingridą Veliutę.

Kultūros tarybą sudaro 11 narių. Ji skiriama ketverių metų kadencijai. Pastaroji taryba patvirtinta 2017 metų gegužę.

Kultūros taryba atsakinga už kultūros ir meno programų, projektų ir kitokių priemonių finansavimą. Ji taip pat turi administruoti Kultūros rėmimo fondo lėšas, skirti kultūros ir meno kūrėjams stipendijas ir kitokią finansinę paramą, organizuoti kultūros ir meno tyrimus, koordinuoti jų įgyvendinimą, stebėti, kaip įgyvendinami projektai.

Kandidatus į tarybą siūlo fiziniai ir juridiniai asmenys, institucijos nariais gali tapti nepriekaištingos reputacijos asmenys, žinomi pasiekimais kultūros ar meno srityse, turintys ir ne mažesnę kaip 5 metų patirtį įgyvendinant kultūrinius projektus.

Kultūros ministerijos duomenimis, šiemet Kultūros rėmimo fondą sudaro 19,6 mln. eurų, kitąmet jis turėtų siekti beveik 20,7 mln. eurų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.