Tarp „Grammy“ nominantų – lietuviški vardai

Lapkričio 20-ąją Los Andžele paskelbti 62-ųjų „Grammy“ muzikos apdovanojimų nominantai. Tarp pretendentų į 82 kategorijų nominacijas yra ir lietuviškų vardų.

Dirigentė M.Gražinytė-Tyla vis ryškiau spindi pasaulio muzikos arenoje.<br>T.Bauro nuotr.
Dirigentė M.Gražinytė-Tyla vis ryškiau spindi pasaulio muzikos arenoje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2019, 7:07 PM, atnaujinta Nov 21, 2019, 12:29 PM

Klasikos skyriuje kaip geriausias simfoninio orkestro muzikos įrašas nuominuotas albumas „WEINBERG: SYMPHONIES NOS. 2 & 21“, kuriame kompozitoriaus Mieczysławo Weinbergo kūrinius atlieka Mirgos Gražinytės-Tylos diriguojami Birmingamo simfoninis orkestras ir „Kremerata Baltica“.

M.Gražinytės-Tylos konkurentai šioje nominacijoje – Manfredas Honeckas ir Pitsburgo simfoninis orkestras, Leonardas Slatkinas ir Detroito simfoninis orkestras, Gustavo Dudamelis ir Los Andželo filharmonijos orkestras, Louis Langrée ir Sinsinačio simfoninis orkestras.

Antrasis „Grammy“ nominuotas albumas su lietuviškais vardais gali pelnyti geriausio klasikinio vokalinio albumo titulą. Tai – „A Te, O Cara“, kuriame dainuoja Stephenas Costello, o groja Kauno miesto simfoninis orkestras.

Abiejų nominuotų albumų garso režisieriai – lietuviai Vilius ir Aleksandra Kerai.

Įrašas, prie kurių dirbo šie talentingi lietuviai, buvo nominuotas „Grammy“ ir pernai – tuomet kaip geriausias operos įrašas sąraše atsidūrė Giuseppe Verdi „Rigoletas“, įrašytas su Kauno simfoniniu orkestru, šviesaus atminimo Dmitrijumi Chvorostovskiu ir Nadin Sierra.

„Grammy“ laureatai paaiškės kitų metų sausio 26-ąją per ceremoniją „Staples“ centre Los Andžele.

„Grammy“ apdovanojimas (angl. Grammy Award) teikiamas už pasiekimus muzikoje. Jį nuo1959 m. teikia JAV Garso įrašų akademija (angl. National Academy of Recording Arts and Sciences) Los Andžele.

Apdovanojimai apima keliasdešimt kategorijų, pavyzdžiui, geriausias dainininkas, kompozitorius, garso režisierius, prodiuseris ir kt.

„Grammy“ laikomas prestižiniu apdovanojimu muzikos pasaulyje ir vienu geriausių menininko kūrybos įvertinimų. Šis apdovanojimas lyginamas su „Oskaro“ apdovanojimu filmų pramonėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.