10 garsių režisierių filmų, kurių negalima praleisti 2020 metais

2020 metais naujus kino kūrinius išleis į ekraną  Davidas Fincheris, Christopheris Nolanas,  Paulas Verhoevenas, Stevenas Spielbergas ir kiti kino milžinai. Ko iš jų galima tikėtis?  

Kadras iš filmo „Praėjusią naktį Soho“.
Kadras iš filmo „Praėjusią naktį Soho“.
Kadras iš filmo „Principas“.
Kadras iš filmo „Principas“.
Aktorius G. MacKay filme „1917“.
Aktorius G. MacKay filme „1917“.
Aktoriai M.Dockery ir M.McConaughey filme „Džentelmenai“.
Aktoriai M.Dockery ir M.McConaughey filme „Džentelmenai“.
Kadras iš filmo „Kopa“.
Kadras iš filmo „Kopa“.
Kadras iš filmo „Mankas“.
Kadras iš filmo „Mankas“.
Aktorė M.Cottillard su grupės „Sparks“ nariais R. ir R.Maelais.
Aktorė M.Cottillard su grupės „Sparks“ nariais R. ir R.Maelais.
Režisierius P.Verhoevenas ir aktorė V.Efira.
Režisierius P.Verhoevenas ir aktorė V.Efira.
Filmo „Prancūzų dispečeris“ filmavimo aikštelė.
Filmo „Prancūzų dispečeris“ filmavimo aikštelė.
Kadras iš filmo „Vestsaido istorija“.
Kadras iš filmo „Vestsaido istorija“.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Jan 18, 2020, 9:56 AM, atnaujinta Jan 28, 2020, 4:29 PM

 

„Principas“ („Tenet“), rež. Christopheris Nolanas. Premjera – liepos mėnesį.

 

Po Christopherio Nolano 2017-ųjų filmo „Diunkerkas“ („Dunkirk“) apie būsimą režisieriaus projektą žinių itin mažai – mūsų laikų Stanley Kubricku neretai vadinamas režisierius į detalių atskleidimą žiūri itin atsargiai.

 

Žinoma tik tiek, kad naujoji Ch.Nolano juosta bus veiksmo filmas apie šnipus. Pagrindinius vaidmenis sukūrė Johnas Davidas Washingtonas („Juodaodis iš Kukluksklano“), Elizabeth Debicki („Našlės“) ir būsimasis Betmenas Robertas Pattinsonas. Juosta buvo filmuojama Indijoje, Norvegijoje, Italijoje, Danijoje ir Estijoje.

 

Pirmą kartą nuo „Prestižo“ (2006 m.) Ch.Nolanas dirba be savo nuolatinio kompozitoriaus Hanso Zimmerio – vietoj jo muziką sukūrė „Juodosios panteros“ garso takelio autorius Ludwigas Göranssonas. Kaip galima spręsti iš anonso, iš vienuoliktojo režisieriaus filmo galima laukti sudėtingo pasakojimo, žaidimo laiko planais ir bandymų užkirsti kelią Trečiajam pasauliniam karui.

 

 

„Kopa“ („Dune“), rež.  Denis Villeneuve. Premjera – gruodžio mėnesį 

 

Juostų „Atvykimas“, „Sicario: narkotikų karas“, „Bėgantis skustuvo ašmenimis 2049“ autorius Denis Villeneuve ėmėsi ekranizuoti kultinį fantastinį Franko Herberto romaną.

 

Siužeto centre – kelių aristokratų giminių įnirtinga kova dėl Arakio planetos, kurioje galima gauti neįkainojamos Melanžo rūdos, suteikiančios supergalių ir triskart pailginančios gyvenimo trukmę. 1984 m. knygą į ekraną perkėlė Davidas Lynchas, tiesa, po to jis visiems laikams išsižadėjo didelio biudžeto projektų.

 

Tarp aktorių – Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Jasonas Momoa, Oscaras Isaacas, Dave’as Bautista, Joshas Brolinas, Stellanas Skarsgårdas, Javieras Bardemas, Charlotte Rampling.

 

S.Skarsgårdas jau pažadėjo „tikro kinematografininiko filmą“, J.Bardemas pavadino „Kopą“ „moksliniu šedevru“, o pats D.Villeneuve savo kūrinį apibūdino kaip „Žvaigždžių karus“ suaugusiesiems. 

 

 

„Mankas“ („Mank“), rež.  Davidas Fincheris. 

 

Trilerių „Septyni“ ir „Kovos klubas“ kūrėjas Davidas Fincheris po penkerių metų pertraukos grįžta ilgametražiu filmu „Netflix“ platformai. „Mankas“ – biografinis filmas apie garsų scenaristą Hermaną Mankiewiczių (jį vaidins Gary Oldmanas).

 

Drama pagrįsta senu režisieriaus tėvo Jacko Fincherio, mirusio 2003 m., tekstu. Nespalvotas (!) filmas pasakos apie tai, kaip H.Mankiewiczius rašė „Oskarą“ pelniusį scenarijų klasikiniam Orsono Welleso filmui „Pilietis Keinas“, laikomam  vienu geriausių kūrinių kinematografijos istorijoje. Ilgą laiką absoliuti šedevro autorystė buvo priskiriama O.Wellesui, kol kino kritikė Pauline Kael tuo suabejojo, išanalizavusi lygiavertį scenaristo indėlį.

 

Vaidins Lily Collins, Amanda Seyfried, Charlesas Dance’as ir „Suvenyro“ žvaigždė Tomas Burke’as, persikūnysiantis į  O.Wellesą. Internetinei platformai „Mankas“ gali tapti nauju „Airiu“ – prestižiniu garsaus režisieriaus filmu, kuris patrauks festivalių rengėjų ir premijų teikėjų dėmesį. 

 

„Praėjusią naktį Soho“(„Last Night in Soho“), rež. Edgaras Wrightas. Premjera – rugsėjo mėnesį.

 

Komedijų „Zombių karalius“, „Vaikis ant ratų“, „Skotas Piligrimas prieš pasaulį“ kūrėjas debiutuoja psichologiniu siaubo trileriu! Nors nieko nuostabaus: Edgaras Wrightas – aistringas siaubo filmų gerbėjas. 

 

Juosta pasakos apie mados dizainą studijuojančią merginą Eloizą (Thomasin McKenzie iš „Karaliaus“ ir „Zuikio Džodžo“), kuri, persikėlusi į Londoną, kažkokiu būdu patenka į „svinguojantį septintąjį dešimtmetį“, kur ją apsėda paslaptinga dainininkė Sendi (Anya Taylor-Joy iš „Skilimo“ ir „Raganos“). Mergina sužinos, kad po stiliaus ir spindesio kauke slepiasi nepakeliamos kančios.

 

Kaip savo „nejuokingo“ projekto orientyrus britas nurodė filmus „Dabar nežiūrėk“ (1973 m.) ir „Pasibjaurėjimas“ (1965 m.). Jei tikėtume Th.McKenzie pažadais, jos aistringai ir keistai herojai teks išgyventi tikrą košmarą.

 

 

„Anet“  („Annette“ ), rež. Leos Caraxas.

 

„Blogo kraujo“, „Pont Neuf meilužių“, „Šventųjų motorų“ autoriaus Leos Caraxo anglakalbis debiutas – miuziklas pagal grupės „Sparks“ (Ronas ir Russellas Maelai) scenarijų ir garso takelį. Filmas pasakos apie provokatyvų „stand-up“ komiką ir jo žmoną – pasaulinio garso operos dainininkę. Jų taikus gyvenimas staiga pasikeis, kai gims duktė Anet, turinti unikalią dovaną. 

 

„Sparks“ sukurs filmui naujas dainas – jas atliks pagrindinių vaidmenų atlikėjai  Adamas Driveris ir Marion Cottillard.

 

 

„Benedeta“ („Benedetta“), rež. Paulas Verhoevenas.

 

Kultinio olandų režisieriaus Paulo Verhoeveno antrasis filmas prancūzų kalba – amerikiečių istorikės Judith C.Brown knygos  „Nepadorūs veiksmai. Lesbietės vienuolės gyvenimas Renesanso Italijoje“ ekranizacija. Kaip galima numanyti, siužeto centre – stebuklingų galių turinti XVII a. italų vienuolė Benedetta Carlini, įsimylinti kitą seserį.  Be to, ji  tvirtino regėjusi Jėzaus Kristaus vizijas. 

 

„Benedetą“, kuri iš pradžių vadinosi „Palaimintoji mergelė“, P.Verhoevenas kūrė su komanda, dirbusia prie jo ankstesnio trilerio „Ji“: scenaristas Davidas Birke’as, prodiuseris Saïdas Ben Saïdas, kompozitorė Anne Dudley. Vaidinti kvietė ir Isabelle Huppert, bet ji atsisakė. Pagrindinį vaidmenį sukūrė belgų aktorė Virginie Efira.

 

Iš pradžių scenarijų rašė nuolatinis P.Verhoeveno bendraautoris Gerardas Soetemanas, bet galiausiai paprašė jo pavardės titruose neminėti: jam nepatiko, kad P.Verhoevenas akcentavo seksą ir dėl „žaidimo su genitalijomis“ išmetė iš teksto feministines idėjas. 

 

Rezultatą žiūrovai būtų galėję išvysti jau pernai, jeigu 81 metų režisieriui nebūtų prireikę skubios klubo operacijos.

 

 

„Prancūzų dispečeris“ („The French Dispatch“), rež. Wesas Andersonas.

 

Praėjus šešeriems metams po „Viešbučio „Grand Budapest“, Wesas Andersonas grįžta į vaidybinį kiną „prisipažindamas meilę žurnalistams“.

 

Trijų novelių istorija pasakos apie amerikiečių laikraštį, leistą išgalvotame Prancūzijos mieste XX a. viduryje. Iš W.Andersono numylėtinių vaidins Frances McDormand, Owenas Wilsonas, Adrienas Brody, Jasonas Schwartzmanas, Tilda Swinton ir Billas Murray, iš naujokų – Timothée Chalamet, Christophas Waltzas, Kate Winslet, Benicio del Toro, Elisabeth Moss.

 

 

„Vestsaido istorija“ („West Side Story“), rež. Stevenas Spielbergas. Premjera – gruodžio mėnesį.

 

Steveno Spielbergo debiutas miuziklo žanre. Roberto Wise’o ir Jerome’o Robbinso klasikinio filmo, 1962 m. gavusio dešimt „Oskarų“, perdirbinys. Tikimasi, kad naujoji versija bus artimesnė originaliam Leonardo Bernsteino ir Stepheno Sondheimo miuziklui, pastatytam Brodvėjuje, bet siužetas liks nepakitęs. 

 

„Vestsaido istorija“ – tai „love story“ rasinės nesantaikos tarp baltųjų ir puertorikiečių šeštojo dešimtmečio Niujorke fone. 

 

88 metų Rita Moreno, gavusi „Oskarą“ už antraplanį vaidmenį pirmojoje miuziklo ekranizacijoje, suvaidins naują vaidmenį jo perdirbinyje. Pagrindiniai herojai – Anselas Elgortas, „Vaikis ant ratų“, ir debiutantė Rachel Zegler.

 

Parengė Milda Augulytė

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.