Poetinio vyksmo festivalyje „Viskas P“ – aktorių, poetų ir muzikantų eksperimentai

Naujas poetinio vyksmo festivalis „Viskas P“ suvienys aktorius, poetus ir muzikantus, kurie nebijo eksperimentuoti ir semtis įkvėpimo poezijos platybėse.

 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-01-18 12:57

Festivalį „Viskas P“ sumanė „Teatras P“ su partneriu teatru „Atviras ratas“. Jis vyks Vilniuje, Ašmenos g. 8, sausio 24–26 dienomis.

Festivalio sumanytojo aktoriaus Balio Ivanausko įsitikinimu, poezija yra visur, tik reikia ją pastebėti ir ja mėgautis.

„Norisi, kad poezija nebūtų vien nedidelio žmonių rato reikalas, kad klausytojai į mūsų festivalį plūste plūstų – ateitų ir poezijos neskaičiusių“, – dalijosi lūkesčiais B.Ivanauskas.

Aktorius prisiminė, kaip vieno poezijos vakaro profesinėje mokykloje metu ją atrado būsimasis statybininkas, net po kelerių metų atpažinęs Balį gatvėje ir užkalbinęs apie skaitytas eiles, net knygų pavadinimus paprašęs užrašyti.

B.Ivanauskui taip pat įsiminė atvejis, kai rusakalbis paauglys po pasirodymo vienoje Klaipėdos mokykloje prisipažino nelabai supratęs, kas vyko renginyje, bet pajutęs, kad tai – jėga.

Rengėjai neabejoja, kad festivalis „Viskas P“ bus išskirtinis ekspresija, vizualinėmis ir garsinėmis improvizacijomis. Renginyje dalyvaus žinomi Lietuvos kūrėjai – Marius Povilas Elijas Martynenko, Domantas Razauskas, Vytautas Stankus, Aldona Vilutytė, Darius Zaliesas, Darius Žvirblis, Justina Smieliauskaitė, Artūras Dubaka, Vėjopatis, B.Ivanauskas ir kiti. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.