21-asis Birštono džiazo festivalis nukeliamas į 2021 metus

„Tai, ko neįstengė Jazovo tankai, pavyko virusui“, – liūdnai juokavo Birštono kultūros centro vadovas, džiazo festivalio „Birštonas“ rengėjas Zigmas Vileikis.

  lrytas.lt koliažas.
  lrytas.lt koliažas.
 Z.Vileikis.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Z.Vileikis.<br>V.Skaraičio nuotr.
 R.Kepežinsko plakatas.
 R.Kepežinsko plakatas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 12, 2020, 6:21 PM, atnaujinta Mar 13, 2020, 8:50 PM

Per 40 gyvavimo metų šis seniausias šalies džiazo festivalis nė karto nebuvo nukeltas ar žlugęs.

Net 1990-ųjų pavasarį, vos dvi savaitės po Nepriklausomybės atkūrimo, žmonės džiazavo Birštono kultūros centre, klausydamiesi naujienų apie sovietų armijos veiksmus Vilniuje iš radijo imtuvų. Muzikantai iš užsienio tais metais į festivalį atvyko nelegaliai.

Deja, šį ketvirtadienį paaiškėjo, kad dėl koronaviruso grėsmės šiemetį 21-ąjį Birštono džiazo festivalį, turėjusį įvykti kovo 27-29 dienomis, rengėjams teks perkelti į kitus metus.

„Įterpti renginio į šių metų džiazo kalendorių nepavyks – turime per ilgą laiką susiformavusį tvirtą šalies festivalių džiazo tinklelį. Tad šiemetę programą bandysime pristatyti kitais metais, tuo pačiu laiku. Apgailestaujame dėl nepatogumų festivalio dalyviams ir klausytojams“, – kalbėjo Z.Vileikis.

Šiemet Birštono džiazo festivalyje buvo numatyta 17 projektų, laukta daugiau kaip pusantro šimto muzikantų iš 10 pasaulio šalių.

Pirmasis iš programos „iškrito“ saksofonininko ir kompozitoriaus Liutauro Janušaičio azijietiškas kvartetas, kuriame groja muzikantai iš Pietų Korėjos ir Japonijos.

JAV sustabdžius skrydžius į Europą, neliko galimybės pristatyti dar kelių grupių su JAV gyvenančiais atlikėjais – lietuvių kilmės niujorkiete vokaliste ir kompozitore Nicole Zuraitis, laisvojo džiazo meistrais Daliumi Naujokaičiu ir Jonathonu Haffneriu, fenomenaliu pianistu Tareku Yamani. Už Atlanto kylanti klaipėdietė vokalistė ir kompozitorė Viktorija Pilatovic ketino atvykti su muzikantais iš kovojančios su virusu Ispanijos.

Iki Birštono festivalio buvo likusios dar lygiai dvi savaitės, o bilietai į penktadienio ir šeštadienio koncertus jau parduoti. Tačiau Birštonas nutarė imtis itin griežtų apsaugos priemonių ir uždaryti viešąsias pramogų erdves daugiau nei dviem savaitėms.

Festivalio rengėjai pinigų už bilietus ragina teirautis jų įsigijimo vietose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.