Latvijos spaudos leidėjai prašo vyriausybės pagalbos

Latvijos spaudos leidėjų asociacijos nariai reiškia susirūpinimą dėl savo padėties ir ragina vyriausybę imtis skubių veiksmų, kad šalies visuomenei per koronaviruso pandemijos krizę būtų prieinami kuo įvairesni informacijos šaltiniai.

 Latvijos spaudos leidėjai reikalauja vyriausybės nedelsiant paremti svarbios informacijos skleidėjus.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Latvijos spaudos leidėjai reikalauja vyriausybės nedelsiant paremti svarbios informacijos skleidėjus.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Svajūnas Laukineitis, BNS

Mar 19, 2020, 5:33 PM, atnaujinta Mar 19, 2020, 6:04 PM

Asociacijos kreipimesi į vyriausybę pažymima, jog kaimo vietovių gyventojams spausdintas leidinys yra pagrindinis informacijos šaltinis, o elektroniniai informacijos kanalai daugumui jų yra vis dar neprieinami dėl įgūdžių stokos ar techninių priemonių neturėjimo.

Latvijos spaudos leidėjai reikalauja vyriausybės nedelsiant imtis neišvengiamoms jiems paramos sprendimų bei juos kuo skubiau įgyvendinti, kad toks informacijos šaltinis krizės metų neišnyktų.

Spaudos leidėjai taip pat reikalauja neuždaryti Latvijas pašto skyrių kaimo vietovėse, užtikrinti spaudos platinimo per parduotuves ir kioskus galimybes, įtraukti visuomenės informacijos priemones į sąrašą sektorių, kuriems per šią krizę būtina valstybės parama, o pridėtinės vertės mokesčio tarifą spaudai iki 5 proc. apkarpyti kuo greičiau.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.