Naujasis Juozo Miltinio dramos teatro meno vadovas saviizoliacijai pasirinko darbo vietą

Juozo Miltinio dramos teatro meno vadovo pareigas kovo mėnesio pradžioje pradėjusiam eiti Aleksandrui Špilevojui darbo pradžia – sudėtinga.

Naujasis J.Miltinio dramos teatro meno vadovas A.Špilevojus.<br> Rimvydo Ančerevičiaus nuotr.
Naujasis J.Miltinio dramos teatro meno vadovas A.Špilevojus.<br> Rimvydo Ančerevičiaus nuotr.
Naujasis J.Miltinio dramos teatro meno vadovas A.Špilevojus.<br> Rimvydo Ančerevičiaus nuotr.
Naujasis J.Miltinio dramos teatro meno vadovas A.Špilevojus.<br> Rimvydo Ančerevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Raimonda Mikučionytė, „Jūsų Panevėžys“

Mar 26, 2020, 9:39 PM, atnaujinta Mar 26, 2020, 11:58 PM

Kovo 16 dieną visoje Lietuvoje paskelbtas karantinas, teatre atšaukti visi spektakliai, premjeros.

Iš teatro nepasitraukė

Tačiau meno vadovas iš teatro nesitraukė – A.Špilevojus užsirakino teatre ir sako, kad izoliacijoje galima atrasti daug įdomių dalykų ir užsiėmimų.

„Turiu daug darbo, nors ir paskelbtas karantinas. Savotiškas ir įdomus būdas saviizoliacija, kuri suteikia pažinti teatrą iš vidaus. Pažindinuosi su aktoriais, ruošiuosi būsimam naujam sezonui, žinoma, kai tik baigsis karantinas.

Pradėjome repetuoti naują spektaklį. Kadangi karantino sąlygos leidžia bendrauti su nedaug žmonių, dirbu su kiekvienu aktoriumi atskirai.

Būsimajame spektaklyje bus užimti 10 aktorių, todėl nėra sudėtinga dirbti su kiekvienu individualiai“, – pasakojo A.Špilevojus ir apie darbą, ir apie gyvenimą teatre.

Sąlygos neblogos

„Gyvenimo sąlygos teatre nėra blogos – yra įrengti kambariai svečiams. Todėl jokio diskomforto nejaučiu. Nėra jokios baimės pasilikti teatre naktį. Potyriai visai įdomūs.

Šis laikas – labai motyvuotas ir savotiškai uždegantis. Net ir dabar, kai situacija tokia sudėtinga dėl koronaviruso. Net ir tokiu metu jaučiu teatro žmonių troškimą dirbti, kad procesai teatre nenutrūktų ir nesėdėtume namuose“, – apibūdino dabartinį laikotarpį A.Špilevojus.

Apie meno vadovą

A.Špilevojus gimė 1987 metais Panevėžyje. 2007–2011 studijavo audiovizualinius menus Kauno technologijos universitete. Baigė aktorinį meistriškumą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, nuo 2019 m. studijuoja akademijos teatro režisūros doktorantūroje.

2010-aisiais Vilniuje įkūrė teatrą-laboratoriją „Meno alchemija“. 2015 m. stažavosi teatre „Praktika“ Maskvoje, buvo jo vadovo, režisieriaus I.Vyrypajevo asistentas. Parašė pjesių, vaidino ir režisavo spektaklių įvairiuose Lietuvos teatruose.

Už Šiaulių valstybiniame dramos teatre pristatyto spektaklio „Bagadelnia“ dramaturgiją 2019-aisiais A.Špilevojus pelnė Auksinį scenos kryžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidentiniai debatai ar parodija?