Sustiprinti saugumo reikalavimai kultūriniuose rezervatuose, parkuose ir kitose viešose erdvėse

Vyriausybės sprendimu pratęsus karantino laikotarpį iki balandžio 13 dienos, sustiprinti kai kurie saugumo reikalavimai, patikslinta parkų ir atvirų erdvių lankymo tvarka.

Parkuose galima lankytis ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis (išskyrus tos pačios šeimos narius).<br> LKM nuotr.
Parkuose galima lankytis ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis (išskyrus tos pačios šeimos narius).<br> LKM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2020, 5:03 PM, atnaujinta Mar 26, 2020, 5:11 PM

Šių nuostatų būtina laikytis ir lankantis Kultūros ministerijos valdymo srityje esančiuose Vilniaus pilių valstybiniame kultūriniame rezervate, Valstybiniame Kernavės kultūriniame rezervate, Trakų istoriniame nacionaliniame parke, – pranešė Kultūros ministerija.

Parkuose, rezervatuose ir kitose atvirose viešosiose vietose prašoma lankytis ir būti ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis (išskyrus tos pačios šeimos narius), laikytis saugaus kontakto (didesnio nei 2 metrų atstumo ir trumpesnio nei 15 minučių kontakto), higienos reikalavimų.

Gyventojams viešose vietose rekomenduojama būti su apsauginėmis veido kaukėmis, respiratoriais arba kitomis nosį ir burną dengiančiomis apsaugos priemonėmis.

Dauguma valstybinių rezervatų ar parkų darbuotojų dirba nuotoliniu būdu, tačiau kai kurie iš jų savo darbo funkcijas turi atlikti rezervatų (parkų) teritorijose, todėl prašome lankytojų būti sąmoningais ir rūpintis ne tik savo, bet ir aplinkinių saugumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.