Pirmojo vaidybinio filmo apie koronavirusą veiksmo vieta – liftas

Iš Irano kilęs kanadiečių režisierius Mostafa Keshvaris (33 m.) sukūrė pirmąjį vaidybinį filmą apie koronavirusą – dramą „Korona“.  Jo anonsą jau galima rasti internete.

Kadras iš filmo „Korona“.
Kadras iš filmo „Korona“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-04-03 10:29, atnaujinta 2020-04-13 16:49

Filmo veiksmas vyksta lifte, kuriame COVID-19  epidemijos pradžioje įstringa šeši kaimynai. Septintasis žmogus – jiems nepažįstama kinė, kuri, kaip pradeda įtarti kiti įstrigusieji, užsikrėtusi koronavirusu. Jie bijo taip pat užsikrėsti ir pradeda su mergina elgtis agresyviai. Be kita ko, filme ryškinama rasizmo tema.

„Filmo idėja man kilo lifte skaitant naujienas apie vietos gyventojų išpuolius prieš kinų turistus“, – sakė M.Keshvaris.

Trileris nufilmuotas vasarį Kanados miesto Vankuverio paviljone. Tuo metu M.Keshvaris dar nežinojo, kad COVID-19 epidemija taps globalia pandemija, ir gilinosi į rasinės diskriminacijos problemą.

„Virusas nesirenka žmonių pagal rasinius požymius, kodėl kokios nors tautybės žmones turime laikyti blogesniais už kitų?“ – klausė režisierius.

Siekiant didesnio tikroviškumo, juosta filmuota rankine kamera, artistai galėjo improvizuoti, kad išryškintų savo baimę užsikrėsti.

Dabar juosta jau sumontuota, kinematografininkai siūlo ją internetiniams kino teatrams. Filmo trukmė – valanda ir trys minutės.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.